Bodrum Gündem

CHP İl Başkanlarından Ortak Açıklama: Mazbatayı Verin!

CHP İl Başkanlarımız dayanışma duygularını göstermek ve demokrasi nöbetine destek olmak amacıyla İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nu ziyaret ettiler.

Bodrum Gündem Haber

CHP Muğla İl Başkanımız Adem Zeybekoğlu’nun da katıldığı basın toplantısında İl Başkanları adına konuşmayı Ankara İl Başkanımız Rıfkı Güvener yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun bulunduğu İstanbul Seçim Koordinasyon Merkezi’nde gerçekleşen basın toplantısında Ankara İl Başkanımız Rıfkı Güvener; “Demokrasimiz kritik bir süreçten geçmektedir. Böyle bir süreçte İstanbul İl Başkanımızı ziyaret ederek, dayanışma duygularımızı göstermek istedik. İl Başkanlarımız ile birlikte sayın Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Belediye Başkanı seçildiğini bir kez daha duyurmak için buradayız. İktidar, seçmen iradesini hiçe saymak istemektedir. O kadar gözleri kararmış ki daha önce “1 oy fazlası bile kazanmaya yeter” diyenler, şimdi 13-14 bin farkı etkisizleştirmek istiyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar, sayın İmamoğlu seçimi kazanmıştır. Hem sandıkta; hem de İstanbullu’nun gönlünde kazanmıştır. Seçmen üzerine düşen görevi yapmış; iradesini sandığa atmıştır. İktidarın görevi, sandık güvenliğini sağlamak, Ysk’nın görevi ise sandığa atılan iradenin sandıktan çıkmasını sağlamaktır. İktidar, bırakınız sandık güvenliğini sağlamayı; tam tersine seçime gölge düşürecek davranışlar sergilemektedir. Buradan iktidara sesleniyoruz. Seçmen iradesine saygı gösterin. Sayın İmamoğlu’nun hakkını teslim edin. Ysk da, anayasanın ve yasaların kendisine yüklediği görevi bir an önce yerine getirmelidir. İstanbullu’nun seçtiği başkana mazbatasını vermelidir.

Sayın basın mensupları, her seçimde itirazlar olabilir. Seçim Kurullarının ve Ysk’nın görevi, süresi içinde bu itirazları değerlendirmek ve bir an önce sonucu açıklamaktır. İktidar öyle istiyor diye, seçmen iradesine ipotek konulamaz. 150 yılı aşkın süredir eksikliklerine rağmen işlemekte olan demokrasi tarihimize kara bir leke düşürmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Hiç kimse, seçmenin sandığa attığı iradeyi sandıktan çıkarken boğabileceği hevesine kapılmasın. İl başkanı olarak buradayız ve hiç bir hukuksal dayanağı olmayan bu dayatmaların karşısında sayın Ekrem İmamoğlu’nun yanında olduğumuzu bir kez daha belirtiyoruz. Sayın Ekrem İmamoğlu seçimi kazanmıştır ve İstanbul’un Başkanı olmuştur. Türkiye’nin dört bir yanından gelen il başkanları olarak buradan; daha fazla demokrasinin tahribatına yol açmadan, kimsenin hakkını yemedik, kimseye de hakkımızı yedirmeyiz diyen sayın Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasının bugün verilmesini istiyoruz. Bu duygularla hepinizi saygıyla selamlıyoruz…” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.