Bodrum Gündem

Cevat Şakir’in Görülmemiş Fotoğrafları BODTO’da Sergileniyor

“Halikarnas Balıkçısı’nın Görülmemiş Fotoğrafları” sergisi Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Sergi Salonu’nda açıldı. 
Bodrum Gündem Haber
Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın daha önce görülmemiş 28 fotoğrafından oluşan sergi, Bodrum Belediyesi, BODTO ve Bodrum Deniz Müzesi’nin öncülüğünde görücüye çıktı. Balıkçı’nın kızı İsmet Kabaağaçlı Noonan’ın özel koleksiyonunda yer alan 28 fotoğraftan oluşan serginin açılışına BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, ünlü sanatçı İlhan Şeşen, Halikarnas Balıkçısı Forumu üyeleri ve yurttaşlar katıldı.
Açılış kokteylinde bir konuşma yapan BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Cevat Şakir’le ilgili “Halikarnas Balıkçısı sayesinde mavi yolculuk dünyada bir turizm markası olarak bugünlere kadar gelmiştir. Adeta Türkiye’de deniz turizmini, denizciliği yapan en büyük filoya sahip Bodrum denizcileridir. Bundan da ayrı bir mutluluk duyuyorum…” dedi.
Bodrum Deniz Müzesi Müdürü Selen Cambazoğlu ise yaptığı konuşmada “Bugün Cevat Şakir’in kızı İsmet Hanım’ın doğum günü. Kendisinin çok selamı var. Sağlık durumundan dolayı gelemedi. Bu sergi şöyle gerçekleşti. Birkaç sefer İzmir’e evlerine gittik. Kendi aile albümlerini müze için açtılar. Müzemiz için toplam 54 tane fotoğraf ve belgelerin de olduğu bir arşiv oluşturduk. Bu fotoğrafların sadece 28 tanesi bu sergide. Diğerlerini de başka bir sergide ziyarete açarız diye düşünüyorum…” dedi.
Açılışta, Halikarnas Balıkçısı Forumu üyeleri de Kabaağaçlı’nın hayatından kesitler anlattı.
İstanbul’da iki büyük uluslararası fuarda yer aldıktan sonra Bodrum’da açılan sergi, 18 Nisan Perşembe gününe kadar açık kalacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.