Bodrum Gündem

Dr. Aybala Kendi Muayenehanesinde Hizmet Verecek…

Dr. Aybala Kendi Muayenehanesinde Hizmet Verecek…

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doktor Aybala Akıl, Ortakent-Yahşi mahallesinde kendisine ait muayehanesinde hizmet vermeye başladı…

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Yedi yıldır özel bir hastanede çalışmakta Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doktor Aybala Akıl Ortakent-Yahşi mahallesinde kendisine ait muayehanesinin açılışını hataları, sağlık çalışanları ve konukları ile birlikte yaptı.

Muayenehane içinde; muayene, NST ve küçük müdahalelerin yapılabilmesini mümkün kılan müdahale odası yer alıyor. Muayenehanede, Doğum Atölyesi adı verilen bir de stüdyo bulunmakta.

Doğal bir doğum gerçekleştirmek isteyen anne adaylarına destek olabilmek adına, dünyanın çeşitli ülkelerinde doğal doğumun öncüsü isimlerden doğumla ilgili bir takım eğitimler de almış olan Dr Aybala Akıl,     bunların en önemlilerinden biri olan Hypnobirthing eğitmenliği ile Bodrumlu kadınların rahat doğum yapmalarına yardım edecek. Dr. Aybala Akıl söz konusu eğitimle ilgili olarak  “ Hypnobirthing, kişinin kendi kendini hipnoz ederek derin gevşeme sağlaması tekniğinin, daha rahat ve kolay bir doğum için kullanılmasıdır. Diğer birisi ise, bebeğin normal doğum esnasında doğru pozisyonu bulabilmesine yardımcı olması için anneye bir takım fiziksel hareketler yaptırılması şeklinde özetlenebilecek bir yöntem olan Spinning Babies eğitimidir.” Dedi.

DOA-BODRUM (Doğum Atölyesi – Bodrum) adı verilen bir de stüdyo bulunmaktadır. Hamile yogası ve doğum öncesi veya sonrası eğitimlerin gerçekleştirilebilmesi için planlanmış olan stüdyo ve DOA-BODRUM projesi sayesinde, anne adaylarının, bebeğini dünyaya getirmiş ve büyütmüş annelerin, emziren annelerin bir araya gelmesi, sosyalleşmesi mümkün olacaktır. Bodrum’da yıllardır önemli bir eksiklik olarak görülen bir boşluk da böylelikle dolmuş olacaktır. DOA-BODRUM’da aynı zamanda, kadın hastalıkları ve sağlığı, doğum ve hamilelik konularında uzman kişilerle eğitimler ve sohbetler de planlanmaktadır.

Dr Aybala Akıl, daha önce de gerçekleştirdiği doğuma hazırlık eğitimlerine muayenehanesindeki DOA-BODRUM çatısı altında devam edecek.  Dr. Akıl DOA-BODRUM’un amacını şöyle açıkladı “Bu bir çeşit hazırlık eğitimi. Anne baba adaylarının birlikte katılacakları bir veya iki günlük atölye çalışmaları şeklinde olup, hamilelik ve doğum süreci ile ilgili teorik bilgilerin yanı sıra, doğuma yönelik nefes çalışmalarını, fiziksel hareket veya egzersizleri, doğum ve doğum sonrası ile ilgili çok yararlı bilgileri içermektedir. Herkesin katılımına açık olan bu doğuma hazırlık atölyesi çalışmalarıyla, Hypnobirthing ve Spinning Babies eğitimlerinden aldığı bilgileri harmanlayarak, anne adaylarının doğum yolunda endişe ve korkularından arınmalarına, kolay ve keyifli bir doğum tecrübesi yaşamalarına yardımcı olmaya çalışmaktayız” dedi.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan ve Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Kadın Hastalıkları ve Doğum ihtisası yapan Akıl, laparoskopi eğitimini 1 ay süresince Çukurova Üniversitesi’nde Profesör Mehmet Ali Vardar’dan aldıktan sonra, eğitimine Fransa, Strasbourg, IRCAD / EITS’te Avrupa’da jinekolojik laparoskopi eğitiminde önde gelen isimlerden biri olan Prof Dr Arnaud Wattiez’in kliniğinde ve ayrıca, Belçika’nın Leuven şehrindeki, IRCAD’a bağlı olarak eğitsel faaliyetlerini sürdüren the European Academy of Gynecological Surgery’de yine Prof Wattiez’in yönetiminde devam etti.

 

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.