Bodrum Gündem

Muğlalı Avukat İçin İşkence Yapıldı

Muğlalı Avukat İçin İşkence Yapıldı

Muğla Barosundan yapılan yazılı basın açıklamasında; İstanbul Beşiktaş’ta düğün nedeniyle yolların kapalı olmasını eleştirdiği için, Çırağan Sarayı bölgesinde bulunan polislerce, vücudunun çeşitli yerlerinde yaralanma ve morarmalara sebebiyet verecek şekilde işkence yapılmıştır…” ifadeleri yer aldı.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Demirören ve Kalyoncu ailelerinin çocuklarının düğününün yapıldığı Beşiktaş’ta bulunan Çırağan Sarayı’ndaki yolun trafiğe neden kapatıldığını soran Marmarisli Avukat Sertuğ Sürenoğlu polisler tarafından feci şekilde darp edildiği iddia ediliyor. Bu konuda Muğla Barosu tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında oldukça sert ifadeler yer aldı.

Muğla Barosu tarafından yapılan yazılı açıklama şu şekilde;         

“Baromuz 1607 sicilinde kayıtlı olup halen Marmaris ilçemizde serbest avukatlık yapmakta olan Av. Sertuğ Sürenoğlu’na, dün İstanbul Beşiktaş’ta düğün nedeniyle yolların kapalı olmasını eleştirdiği için, Çırağan Sarayı bölgesinde bulunan polislerce, vücudunun çeşitli yerlerinde yaralanma ve morarmalara sebebiyet verecek şekilde işkence yapılmıştır.

Meslektaşımız, maruz kaldığı işkence nedeniyle ciddi bir travmaya uğratılmış ve kendisine ayrıca Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği gerekçesiyle suç isnadında bulunulmuştur.

Hiç kimseye ve hiçbir zaman yapılması asla kabul edilemeyecek kötü muamele ve işkence, meslektaşımızın avukat olduğunu bildirmesi ve kimliğiyle ispat etmesine rağmen artarak sürdürülmüştür.

Toplumsal gerginliğin ve hukuk tanımazlığın bir örneği olarak tanımladığımız meslektaşımıza yapılan bu insanlık dışı muameleyi şiddetle kınıyor, yapanların adalet önünde hesap vermeleri için konunun yakından takipçisi olacağımızın bilinmesini siz saygıdeğer Kamuoyu ile saygıyla paylaşıyoruz…”

Olayla ilgili çok çeşitli iddiaların olduğu ifade edilirken, polislerin Avukat Sertuğ Sürenoğlu’na tehdit ve işkence ederek ifade imzalatması en çarpıcı iddia olarak konuşuluyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.