Bodrum Gündem

Bodrum Dart Festivali Başlıyor

Bodrum Dart Festivali Başlıyor

Bodrum OASİS AVM’de on yıldan bu yana hizmet veren Bracuda Pub, Bodrum Dart Festivaline evsahipliği yapıyor. Festival Cumartesi, Pazar ve Pazartesi olmak üzere üç gün sürecek…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

İlk kez İngiltere’de ortaya çıkan Dart  iç içe ve farklı renklerdeki halkalardan oluşan bir hedefe, belirlenmiş bir uzaklıktan ufak okların atılarak, en yüksek puanı almak amaçlı bir oyun ya da spor.

Bodrum’da da Baracuda Pub adlı mekânda yıllardan bu yana Dart oynanan tek mekan olma özelliğini taşıyor.

On yıldan bu yana OASİS’te Baracuda adlı mekânın işletmeciliğini yapan Gürkan Baydar, 20-21-22 Nisan tarihlerinde düzenlenecek olan Bodrum Dart Festivaline Baracuda Pub olarak ev sahipliği yapacaklarını belirterek şu bilgileri verdi; “Daha önce Bursa Eskişehir, İstanbul ve Ankara’da yapılan organizasyonun final ayağı Bodrum’da gerçekleşecek. Organizasyonda İstanbul, Ankara, Eskişehir, Bursa, Muğla, İzmir, Marmaris ve Kuşadası gibi pek çok yerden Dart severler katılacak. Yüzün üzerinde katılım olmasını bekliyoruz. 10 yıldır faaliyette olan işletmemiz, sayısız organizasyona ev sahipliği yapmıştır. Bütün Bodrumluları Bodrum Dart Festivali organizasyonumuza bekleriz. Cumartesi ön eleme maçları saat 19:00 da başlıyor. Pazar ise gruplardan çıkan oyuncular saat 14:00’de başlayacaklar. Pazartesi de eşli takım oyunları saat 20:00’de başlıyor…”

Dart Nedir?

Orta Çağda okçular için bir eğitim oyunu olarak başladığı söylenen Dart, hedefe daha iyi gitmesi için arkasına tüy ya da aparey (flight) takılan dart oku yaklaşık 16 cm uzunluğunda, nişan tahtasının çapı da yaklaşık 45 cm uzunluğundadır. Nişan tahtası, 1’den 20’ye kadar değerlerin yazılı olduğu 20 puan dilimine bölünmüştür.
Alınacak puanı belirleyen iç içe altı halka bu dilimleri kesmektedir. En içte 50 puanlık merkez (BullEye), hemen dışında 25 puanlık bir halka, geniş bir tekli atış halkası, dar bir üçlü atış halkası, diğer bir geniş tekli atış halkası ve en dışta dar bir çiftli atış halkası bulunmaktadır.

Çoğunlukla hedef skorlara göre isimlendirilen Dart’ın 301 / 501 / 701, Cricket, High Score, Shangai, 301 Elinination, Split Score, Rapid Score olarak anılan oyun çeşitleri vardır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.