Bodrum Gündem

Türkiye Cumhuriyeti’nin En Önemli Aydınlanma Hareketi “KÖY ENSTİTÜLERİ” Bodrum’da Unutulmadı

Köy Enstitülerinin kuruluşunun 79.yıldönümü anma etkinlikleri kapsamında Bodrum’da ÇYDD Bodrum Şubesi tarafından bir anma etkinliği düzenledi.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Belediye Meydanında bulunan Köy Enstitülerinin babası olarak kabul edilen dönemin Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel’in büstü önünde gerçekleştirilen anma etkinliğinde konuşan ÇYDD Bodrum Şube Başkanı Meral Saraçbaşı “17 Nisan bir ülkenin baharı, Köy Enstitüleri’nin baharı. Bir ülkenin de baharıydı. Bir ülkenin ömrünü ne yazık ki yazı görmeden kışa çevirdiler…” dedi.

Köy Enstitüleri ile ilgili anılarını paylaşan Kerim Cangır, Köy Enstitülü ilk öğretmenini ile ilgili anılarını anlatırken, babası Köy Enstitüsünde yetişmiş bir öğretmen olan eğitimci Ali Şahinoğlu da Köy Enstitülerinin tarihsel sürecini anlattıktan sonra konuşmasını bir şiir ile süsledi. Yalıkavaklı öğretmen Nevcihan Özcan Köy Enstütüsü bir babanın kızı olduğunu ve kendisinin de öğretmen olmasında babasının çok etkisi olduğunu anlattı. Bilge Koşan’da Bodrum belediye Meydanında bulunan Hasan Ali Yücel büstünü, eşi ile birlikte nasıl yaptıklarının öyküsünü anlattı. Son olarak gazeteci Fatih Bozoğlu da Can Yücel’in babası Hasan Ali Yücel’i anlattığı “Ben bu dünyada en çok babamı sevdim” adlı şiirini okudu.

Daha sonra kır çiçekleri ile süslenen büstün önünde toplu bir fotoğraf çekilmesinin ardından anma etkinliği sona erdi.

Meral Saraçbaşı kır çiçeklerinden bir kısmını alarak, Cumhuriyetimizin aydınlanma hareketinin diğer bir neferi olan Türkan Saylan’ın büstüne koyacaklarını söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.