Bodrum Gündem

Bodrum’da İnanılmaz Olay; Sokak Köpekleri Koyunları Parçaladı

https://youtu.be/y4-L9Xtgc5A

Bodrum’un Yalıkavak Mahallesinde meydana gelen olayda on koyun ve kuzuları sokak köpeklerinin saldırısı sonucu telef oldu…

Fatih Bozoğlu-Şenol Cömert/Bodrum Gündem

Bodrum Yalıkavak-Dirmil Mahallesi Çıbalan mevkiinde Süleyman Akkaya’a ait koyun damına giren sokak köpekleri çok sayıda koyunu ve kuzusunu parçalayarak öldürdü.

Bodrum’da gerçekleşen bu olay gece saatlerinde meydana geldi. Akkaya ailesi sabah uyandığında yemlerini vermek üzere koyunları kapattıkları dama geldiklerinde gördükleri manzara karşısında şoke oldular.

On adet koyun ve kuzularını parçalanmış, kanlar içinde bulan Akkaya ailesi neye uğradıklarını şaşırdılar. İlk şoku atlatan Akkaya ailesi hemen polisi arayarak yaşanan durumu haberdar etti.

Koyunları Sokak Köpekleri Parçalamış…

Akkaya ailesinin Harita Mühendisi oğlu Alican Akkaya olay yerine gelen polislerin, koyun ve kuzuların sokak köpekleri tarafından parçalanmış olabileceğini söyledi. Alican Akkaya; “Komşuların buralarda gezinen üç saldırgan sokak köpeğini gördüklerini söylediler. Polisin de bu olayın sokak köpekleri tarafından yapılmış olabileceğini söylemesi ile koyun ve kuzularımızın sokak köpekleri tarafından telef edildiğini düşünüyorum…” dedi.

Çoban Köpeğini Şikâyet Etmişler…

Bu tür olayların daha önce de yaşandığını kaydeden Alican Akkaya; “Aslında bu olay önlenebilirdi. Biz yıllardır küçükbaş hayvan besleriz. Bunların başında eğitimli bir çoban köpeğimiz vardı. Hiç bir kimseye zararı olmayan koyunların kapısında sürekli bağlı olarak duran köpeğimizi şikayet var gerekçesiyle Turgutreis hayvan barınağına alıp götürdüler. Eğer köpeğimiz olsaydı, bu olay yaşanmazdı. Şimdi ne olacak? Bizim zararımızı kim karşılayacak? Yazık değil mi?” diyerek üzüntüsünü ve isyanını dile getirdi.

Bodrum’da yaşanan bu olay sokak köpeklerinin ıslahı ve denetlenmesi konusunu yeniden gündeme getirecek. Konu ile ilgili Bodrum Belediye yetkililerinin geniş çaplı bir araştırma başlatarak, iyi bir sezonun beklendiği bu günlerde bu tür olayların yaşanmaması için önlemler alacağı ifade ediliyor.

Yorumlar

  1. Turist kadin dedi ki:

    Bodrum marinadaki kopeklerden de sikaetciyim kac defa oldu sahit oluyorum motorlara saldiriyolar ben bisikletle gecerken bana saldiriyolar kopeklerin ozgurlu icin ben baska sokaklardan gecmek zorundayim .Her yer ayi gibi kopeklerle dolu Bodum