Bodrum Gündem

Belediye Kaçak Yapıların Yıkımına Güvercinlik’ten Başladı ÖZEL HABER

Bodrum Belediyesi yıkım işlemlerine Güvercinlik Mahallesindeki kaçak binalardan başladı. Evi yıkılacak olan Şafak Tan Öztürk; Belediyeden gelen arkadaşlarıma da çok teşekkür ediyorum. Burada hiçbir şekilde kötü muamele görmedik. İnsani davranıyorlar ve onlar görevlerini yapıyorlar. Salı gününe gelip burada yıkacaklar…” dedi. Belediye Başkanı Ahmet Aras “Bütün kaçak yapıları yıkacağız, kararlıyız, geri dönüşü yok…” dedi. Önümüzdeki haftalarda çok ses getirecek yıkımlara başlanacak. Güvercinlik’te karayoluna kadar çıkmış bina başta olmak üzere, kaçak olarak yapılan binalar ve özellikle Yalıkavak’ta Bodrum markası olarak lanse edilen milyon dolarlık yapıların da yıkımlarına başlanacağı aldığımız bilgiler arasında…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem ÖZEL HABER

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras seçildiği günden bu yana, Bodrum Belediyesi’nin hiç kimseyi mağdur etmeyeceğini ve Bodrum’da yaşanan tüm sorunların tek muhatabı olduğunu kaydederek, “Neye ihtiyacınız olursa olsun lütfen Belediye’ye başvurun. Ruhsat gerekiyorsa ruhsat, tadilat gerekiyorsa tadilat. Bir üst akıl olarak Belediyenin koordinasyonuna bırakın. Lütfen yanlış bir şey yapmayın. Mühürlediğimiz inşaat, aynı şekilde devam ediyor. Fütursuz bir anlayış almış başını gidiyor. Ben buna izin vermem. Sonuna kadar savaşırım. Yıkımlara başlıyoruz…” uyarısını yapıyor.

Yıkılacak Bina Sahibi Tahliye İçin Üç Gün Daha İzin İstedi…

Bodrum belediyesi yıkım işlemlerine Bodrum’un kanayan yarası Güvercinlikten başlattı. Kırıcı iş makinaları ve kepçeler ile binanın önüne kadar gelen ekipler, ilk yıkım işlemlerinin yapılacağı binanın tahliyesini beklemeye başladılar. Şafak Tan Öztürk’e ait yıkılacak bina sahibi bina yıkımı için bildirimin bir gün önce yapıldığını ve bina içindeki mutfak mobilyaları, kapı ve pencereleri sökmeye devam ettiklerini söyledi. Kendisinin devlet tarafından mağdur edildiğini ifade eden Öztürk; “Bodrum Belediyesi ekipleri görevlerini yapıyorlar. Bizde tahliye işlemlerine devam ediyoruz. Ancak tahliye için biraz daha süreye ihtiyacımız var. Sağ olsunlar Belediyedeki yetkili arkadaşlar gereken kolaylığı bize gösteriyorlar. Durumun hassasiyetine uygun bir şekilde davranıyorlar. Bize binamızı 3 iş günü içinde tahliye etmemiz için tolerans gösterdiler…” dedi.

Devlet Bize Arsa Diye Tarla Tapusu Verdi…

Belediye yetkilileri ve yıkım ekipleri ile oldukça iyi bir iletişim olduğu gözlenirken, evi yıkılacak olan Şafak Tan Öztürk “Belediye ekiplerine karşı olmak bize yakışmak. Onlar görevlerini yapıyorlar. Biz onları ancak çiçekle karşılarız…” şeklindeki ifadeleri dikkat çekti.

Güvercinlik’te evi yıkılacak olan Şafak Tan Öztürk süreci şu şekilde anlattı; “Buradaki süreç söyle Güvercinlik Mahallesi’nde Türkiye Cumhuriyeti Devleti bize yer sattı. Devletin garantisi altında orman vasfını yitirmiş 2B arazilerini bize arsa fiyatı üzerinden sattı.  Bizden arsa fiyatını aldı. 10 yıl önce arsa diye aldığımız bu arazilere tarla tapusu verdi. O dönemin muhtarı yetkilileri ile birlikte Kaymakam, Vali Bey, Milli Emlak gibi gitmediğimiz yer kalmadı. SPK’ya gidip özel fiyatlar belirledik. Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon’da biliyor fiyatları belirledik. Fakat biz bir türlü bu tapuların tarla tapusu olmaması gerektiğine kimseyi ikna edemedik. Belediyemize de defalarca gittik Orada bizim bir imarımız olup olmadığını sorduk. Fakat kimse bize sahip çıkmadı. İmar Barış’ı çıkınca ve süreçte uzatılınca biz de bunu yanlış anladık vatandaş olarak.  Biz de bu süreci yanlış anlayıp yanlış bir uygulamaya gittik ama gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklerseniz tamamı da yanlış olur. Biz de onun altında yanlış izlemeye devam ettik ve bu hale geldik…”

Belediye Yetkilileri son derece kararlı ve son derece ciddi ve çok pozitif…

Şafak Tan Öztürk Bodrum Belediyesine gittiğinde yıkım kararının kendisine tebliği edildiğini ifade ederek konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Başkan Yardımcısı Turgay Kaya Bey ile görüştük. Kendisi son kararlı ve son derece ciddi ve çok pozitif bir görüşme yaptık. Belediye son derece haklı. Zaten yıkım yapılacağını biliyorduk. Şu ana kadar Belediye ekipleri ile aramızda herhangi sıkıntılı bir diyalog ya da durum olmadı. Olması da mümkün değil ama ne olur yukarılarda yönetici olan insanlar şunu bilsinler; bize yapılan bu haksızlık 2B ile başladı. Bütün bu işlerin başlangıcı 2B’dir. Biz daha sonra nereye başvur değilsek bir çare bulamadık. Sonuçta biz de kendi kafamızdan bir iş yaptık. Neticede de cezasını görüyoruz…”

Devlet 313 Metrekare Tarlayı, Bana  117 Bin Lira Sattı…

Güvercinlik de 183 tane dosya olduğunu ve bunların tamamımın yıkılacağını söyleyen Öztürk ilk başta dört binanın yıkım işlemlerinin yapılacağını kaydetti. Öztürk Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imar barışı başvurularının iptal edildiği ve o nedenle yıkım kararı çıktığını ifade ederek; “Sonuç şudur; bu ülkede on yıl önce 313 metrekare tarla 117 bin lira yapıyorsa zaten bir sıkıntı yoktur bu ülkede. Mümkün mü bu kadar metrekare bir tarlanın 117 bin lira olması? Yazık yani bu kadar uğraşmaya değmez İlk önce para yatır dediler biz yatırdık. Sonra tapumuz geldi ve bir baktık tarla. O zaman tarla olmasına itirazda bulunduk. Düzeltiriz dediler. Ama hiçbir sonuç alamadık. Çok iyi bir imalat yaptık aslında. Yazık oldu. Sağ olsunlar Belediye yetkilileri tahliyenin devam ettiğini gördüler ve bize üç gün daha müsaade ettiler. Salı günü yıkacaklar…” dedi.

Benim Evim Yıkılsın ama Hiç Olmazsa Diğerlerinin Sorunu Çözülsün İsterim…

Şafak Tan Öztürk kendi binasının yıkılmasına diyecek bir şey olmadığını ancak burada yüzlerce mağdur insan olduğunu söyleyerek en azından onların sorunlarını çözmeleri için yetkilere “Ben burayı kendim yıkayım. Hatta birilerine de mesaj olsun. Fakat yüzden fazla mağdur insan olacak burada. Onların sorunlarını bari çözün. Hatta beni şikayet eden arkadaşımın evini de yıkmasınlar, onun sorunu da çözülsün…” mesajı verdi.

Belediye Yetkililerinden Hiçbir Şekilde Kötü Muamele Görmüyoruz, Onlar Görevlerini Yapıyorlar…

Yapılan evlerin, ne imara, ne Bodrum mimarisine uygun olmadığını, bazı evlerin 4-5 kata kadar çıktığını, hatta karayolunun üzerine kadar uzatılan evler olduğunu, yurttaşların da bu işi suiistimal ettiğini anımsatarak, bu konusunda ne söylemek istediğini sorduğumuzda Öztürk “Doğru böyle çarpık yapılaşma var burada. Şu andaki yöneticiler de bunu canpare olarak düzeltmeye çalışıyorlar. Doğru farkındayım, burayı korumak çok güzel bir şey. Ama sorun devlet ile Güvercinlik’te arsa diye bana arazi satmış, sonra da tapusuna tarla demiş. Tamam burada bizim suçumuz var. Biz Suçluyuz. Cezamı da gördüm göreceğim kadar. Paramızı yatırdık Çevre İl Müdürlüğü’ne yandı, şu an 37 bin lira ceza yazmış belediye ödeyeceğiz. Yıkım parasını istiyor onu da ödeyeceğiz. Tamam bunların hepsi suç. Tamam da devletin hiç mi suçu yok. Konuşacak bir şey yok. Belediyeden gelen arkadaşlarıma da çok teşekkür ediyorum. Burada hiçbir şekilde kötü muamele görmedik. İnsani davranıyorlar ve onlar görevlerini yapıyorlar. Salı gününe gelip burada yıkacaklar. Konu buysa yıkılsın hiçbir sıkıntı yok ama sorunun kaynağı başka…” dedi.

Şafak Tan Öztürk 183 tane binanın daha yıkılacağını mı söylüyorsunuz şeklindeki son sorumuza oldukça anlamlı bir yanıt vererek sözlerini tamamladı; “Ben buradaki hiçbir binanın yıkılmasını istemiyorum. Elbette bir düzen gelmeli. Beni şikayet edenin evi de yıkılmasın.  Ekrem İmamoğlu bize yeni bir ruh getirdi, yeni bir söylem getirdi Kırılsan da kırmayacaksın. Diyeceklerim bu kadar…”

Bodrum Belediye yetkilileri de tahliye işlemlerinin devam ettiğini, bu nedenle yıkımın önümüzdeki haftaya ertelendiğinin bilgisini verdiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.