Bodrum Gündem

Kadınlar Vira Bismillah Diyerek Barış Seyrine Çıkıyorlar

Kadınlar Vira Bismillah Diyerek Barış Seyrine Çıkıyorlar

Tutkumm teknesi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100.yılında  “Sözde değil Özde İzindeyiz” BARIŞ SEYRİ, 23 Nisan 2019 sabahı saat 10.00’da Milta Bodrum Marina’dan başlıyor…

Bodrum Gündem Haber

Tutkumm teknesinde buluşan üç kadın yelkenci, Bilgisayar Programcısı Kaptan Neşe Hasipek, İstatistikçi Ceyda Güleçyüz ve Y. Şehir Plancısı Şule Kükrer, 70 günlük Bodrum – Samsun – Karadeniz BARIŞ SEYRİ için, 23 Nisan salı sabahı saat 10.00’da Milta Bodrum Marina Fener’de ‘Vira Bismillah’ diyor.

Marinadan tekneler eşliğinde yolcu edilecek Tutkumm ekibine, kadın yelkenciler de eşlik ediyor. Sosyal medyada deniztutkususeyirde adresinden günlük yayın yapacak Tutkumm ekibi, 70 günde 35 liman uğrağıyla iki bin 300 mil yelken yapacak ve Yurtta Barış Dünyada Barış mesajını vermeye devam edecek.

Türk bayraklı, 2002 doğumlu Bavaria 44 Tutkumm teknesiyle yola çıkacak Bilgisayar Programcısı Kaptan Neşe Hasipek, İstatistikçi Ceyda Güleçyüz ve Y. Şehir Plancısı Şule Kükrer, son kara hazırlıklarını da tamamladı.

Doğaya, denize, yelkene, barışa tutkun kadınların büyük desteğini kazanan Tutkumm ekibi, konaklayacağı 35 limanda kadın yelkenciler tarafından karşılanacak. Limanlarda Barış Seyri sunumlarını yapacak.

Kendilerine gösterilen büyük ilgiden cesaret ve güç aldıklarını söyleyen Kaptan Neşe Hasipek, Bodrum-Samsun-Karadeniz Barış seyrini şöyle anlattı:

“Yurtta barış, dünyada barış ilkesiyle Bodrum’dan yelken açarak Samsun ve Hopa’ya kadar gideceğiz. İki bin 300 millik seyrimizde 35 durağımız olacak: Didim, Kuşadası, Çeşme, Dikili, Burhaniye, Bozcaada, Çanakkale, Kemer Koyu, Marmara Adası, İstanbul Win, İstanbul Kalamış, Şile, Kefken, Ereğli, Amasra, Cide, İnebolu, Helaldi, Sinop, Yakakent, Samsun, Ünye, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Hopa. Aynı rota ile dönüşte Çanakkale’den Midilli, Sakız, Sisam, Lipsi, Kalimnos adalarına uğrayarak Eylül ayında gerçekleştireceğimiz Türk-Yunan Kadınları Barış Seyrimiz için çalışmalarımızı yaparak 1 Temmuz da  Bodrum’da olacağız. Deniz Kuvvetlerinin, Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100.yılında hazırladığı anma programına Bodrum’dan tek uzun seyir yapan kadın ekip olarak katılacağız. Adriyatik ve Akdeniz-Kıbrıs seyrimizden sonra, bu yıl da çekirdek ekibimize değişik etaplarda yirmiden fazla kadın yelkenci de eşlik edecek. Kadınlar olarak yelkenle barış çağrısı yapmaya devam edeceğiz. Kadınların gücünü ve üretkenliğini denizde de göstermek istiyoruz…”

Tukumm ekibinin Barış seyrine; Milta Bodrum Marina ve Başarı Sigorta Hakan Zorlu sponsor desteği veriyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.