Bodrum Gündem

Pınarlıbelen 1.Bahar Şenliği Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Bodrum’un Pınarlıbelen köyü’nde Bahar Şenliği düzenlendi…

Bodrum Gündem Haber

Bu sene ilki düzenlenen şenlik 31 Mart yerel seçimlerinde ilk kez muhtar seçilen Abdullah Başol tarafından organize edildi. Pınarlıbelen köyünün çiçeği burnunda muhtarı Abdullah Başol ve ihtiyar heyetinin yoğun çabalarıyla Pınarlıbelen göletinin başında düzenlenen şenliğe, Bodrum merkezde ve farklı bölgelerde de çeşitli etkinlikler olmasına rağmen katılım oldukça yüksek oldu.

Yakın köylerden gelen yöre halkının hazırladığı keşkek, asma yaprağı dolması, aşure, gözleme gibi yöreye ait yiyecekler şenliğe katılanlar tarafından adeta kapışıldı.

Havanın güzel olmasının da etkisiyle bazı vatandaşlar yanlarında getirdikleri mangalları yakarak hem eğlencenin hem de pişirdiklerini yiyerek günün keyfini çıkardılar.

Karaova’nın bölgesi sanatçılarının da şarkılarıyla, türküleriyle renk kattığı etkinlikte katılımcılar da yerel türkülere eşlik etti, bol bol oynadı.

Pınarlıbelen köyü muhtarı Abdullah Başol ; “31 Mart yerel seçimlerinde ekibimle birlikte seçilir seçilmez ilk işimizin köyümüzde bir şenlik düzenlemek olduğuna karar verdik ve 20 gün gibi kısa bir sürede gerekli çalışmaları yaparak bu şenliği ortaya koyduk. Bodrum’un birkaç ayrı noktasında etkinlikler olmasına rağmen katılım oldukça yoğun oldu. Bundan böyle bu şenliği geleneksel hale getireceğiz. Bu güzel ovada bizimle birlikte olan tüm katılımcı dostlara çok teşekkür ederim…” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.