Bodrum Gündem

Güvercinlikte Yıkım Başladı BODRUM GÜNDEM ÖZEL HABER

 

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve İmardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Turgay Kaya tarafından seçimin hemen sonrasından bu güne kadar yapılan açıklamalarda, Bodrum’da kaçak binalar ile mücadele başlatıldığı ve bütün kaçak binalarında yıkılacağı ifade edilmekteydi. Seçimden 24 gün sonra ilk bina yıkımı Güvercinlikte başlatıldı. Bodrum Gündem olarak yıkım anının tamamını görüntüledik.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem ÖZEL HABER

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras İmar Affı kapsamı dışında kalan kaçak binaların yıkımına Güvercinlik’te Şafak Tan Öztürk adlı yurttaşın binasının yıkımı ile başladı.

20 Mayıs 2019 günü Güvercinlikte Şafak Tan Öztürk ile birlikte dört evin yıkımı için Güvercinlik Mahallesine giden yıkım ekipleri, tahliyelerin devam etmesi nedeni ile üç iş günü daha zaman vererek yıkımı 24 Nisan gününe ertelediğini belirtmişti.

Başkan Tam Yıkım Anında Bütün Gazetecileri Makamına Basın Toplantısına Çağırdı…

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın Kaçak Yapılarla Mücadele Seferberliği kapsamında 24 Nisan günü saat 11:00’de de bir basın açıklaması ile kamuoyunu bilgilendireceği söylenerek, ulusal ve yerel basın temsilcileri Ahmet Aras’ın makamına davet edildi. Belediye yetkililerinin yıkımın bu gün yapılmayacağı yönünde bilgi vermesine karşın, tam basın açıklamasının yapıldığı dakikalarda Güvercinlikte yıkım işlemleri başlatıldı.

Yıkım anında sadece Bodrum Gündem vardı.

Evi Yıkılan Yurttaş, Yoğun Güvenlik Önlemlerini Eleştirdi…

Yaklaşık 90 Jandarmanın yoğun güvenlik önlemleri aldığı yıkım alanında yurttaşlar da tedirgin bir şekilde yıkımı izlerken, evi yıkılan Şafak Tan Öztürk bu kadar güvenlik önlemine gerek duyulmasını şaşkınlıkla karşıladığını söyledi. Öztürk; “Bizler kanunlara, devlet memurlarına ve güvenlik kuvvetlerine saygılı insanlarız. Yıkım konusunda ben daha önce de Belediyenin haklı olduğunu belirtmiş, sorunun çok daha öncesine dayandığını söylemiştim. Yine söylüyorum devlet bizi kandırmıştır. Arsa diye tarla tapusu vermiştir. Güvercinlik Mahallesinin tamamında yüzlerce tapusuz ev var. Tapusuz evleri yıkmadan benim evimi yıkmaya başlanması da ayrı bir konudur…” dedi.

Bu süre içinde neden devlet ve Belediye hiçbir şey yapmadı?

Yıkımı izleyen Şafak Tan Öztürk Bodrum Gündem’e özel şu iddiada bulundu; “Benim evimi yıkıyorlar, sorun değil ama bundan sonra kimsenin evini yıkamayacaklar…” Oldukça dikkat çeken bu iddianın ardından Şafak Tan Öztürk konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bodrum Belediyesinin tabi ki yıkma hakkı var. Sonuçta Encümen yıkım konusunda bir karar vermiş. Ben sadece şuna isyan ediyorum; Neden üç gün içinde yangından mal kaçırırcasına bir yıkım kararı alındı ve sadece neden benim evim yıkılıyor? Bizim tapularımız on yıl önce teslim edildi. Bu süre içinde neden devlet ve Belediye hiçbir şey yapmadı? Herkes haklı bir tek ben mi haksızım? Burayı bana devlet sattı ev yap diye. Sadece Güvercinlikte tapusu olmayan evler var. 20-30 yıldır hiçbir şekilde bu evlerin yıkımı gerçekleştirilmedi. Bakın en iyi demir ve beton kullanarak yapılmış evim yıkılıyor. Oteller, lüks villalar yıkılmıyor, gelip burada benim evim yıkılıyor…”

Başkan Kaçak Otellere ve Lüks Villalara Dokunmaya Cesaret Edemeyecek…

Birçok otel ve villanın kaçak olduğu bilindiği halde dokunulamadığına ve Bodrum belediye Başkanı Ahmet Aras’ın ve ekibinin de buralara dokunamayacağını iddia eden Şafak Tan Öztürk konuşmasına şöyle devam etti; “Kaçak olan oteller ve lüks binalara inşaat ve çalışma ruhsatı verdiler ve şu an faaliyetlerine devam ediyorlar. Birileri biz geldik diyerek şov yapacaklar diye tanrılarına kurban verdiler beni. Sadece beni. Yarın hiç birini yıkamayacaklar. Ben biliyorum ve iddia ediyorum, yıkamayacaksınız. Yıkamayacaksınız. Muhtar dün burada 2018’den önce yapı olduğuna dair belgeyi imzalamasına rağmen yıkım başladı. Ben hukuktan başka nereye gideyim arkadaş. Hukuka inanmayacaksam, güvenmeyeceksem nereye gideyim? Ben çocuklarım olmasa bu ülkede bir dakika durmam, yarın giderim. Bu bölgede ne imar planı var, ne iskan var. Bütün binaları yıkabilecek misiniz? Soruyorum bütün Güvercinliği yıkabilecek misiniz? Umarım bundan sonra bütün kaçak binaları yıkmak yerine sorunu çözmek adına bir şeyler yaparlar. Bu da bana madalya olsun…”

Yıkım işleminin akşam saatlerine kadar tamamlanması beklenirken, diğer yıkım kararı alınan binaların yıkımının ne zaman yapılacağı, ya da yıkılıp yıkılmayacağı ise merak konusu.

Bodrum Gündem Özel Haber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.