Bodrum Gündem

Güvercinlik’te Yıkımı Yapılan Evin Sahibinden Dikkat Çeken Önemli İddialar…ÖZEL HABER

Güvercinlik’te Yıkımı Yapılan Evin Sahibinden Dikkat Çeken Önemli İddialar…ÖZEL HABER

Bodrum’un Güvercinlik Mahallesinde Belediye ekiplerince yeni yapılan 3 katlı evi kaçak olduğu gerekçesi ile yıkılan mülk sahibi Şafak Tan Öztürk’ten dikkat çeken iddialar ortaya atıldı.

Fatih & Çiçek Bozoğlu / Bodrum Gündem

Güvercinlik’te ki 3 katlı evi bugün yıkılan mülk sahibi Şafak Tan Öztürk, elinde 22 Nisan 2019 tarihli muhtar onaylı evrakına dayanarak “Bugün yıkılan yerde daha önce bana ait evraklı bir depom vardı. Belediye ekipleri 2017 yılından önce yapılmış olan bu yapı onayını da hiçe sayarak yıkımı gerçekleştirdiler” diyerek tepki gösterdi.

Şafak Tan Öztürk, Bodrum Belediye Başkan yardımcısı avukat Turgay Kaya’ya durumdan bahsettiğini fakat dikkate alınmadığını belirtirken “Yıkılan yerde daha önce benim kendi yapılaşmanın vardı. Elimde muhtardan alınan evrakta da görüyorsunuz. Seçilen insanlar  seçildikleri için bu kararı alabiliyorlar da muhtara mührü kim verdi? Bu evrakı veren Muhtar dediğiniz Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanının sarayda ağırladığı, Türkiye’de önemli görevleri yerine getiren çok önemli biri. Başkan yardımcısı Turgay Bey’e bahsettim, kendisi hiç dinlemedi. Bu nasıl bir yönetim anlayışıdır? Ayrıca evi yıkıyorsunuz bu ağaçları neden yıktınız? Bakın şu ağaca bakın!  Ne komşularımdan bir şikayet var, ne de yola çıkılmış? Buna rağmen 2016 yılından itibaren yapılaşmanın olmamasına rağmen, kayıt altına alınmasına rağmen Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde dikkate almadılar.” Dedi.

Şafak Tan Öztürk, yapılan muamelenin kendisinin soyadı ile bağlantılı olabileceğini dile getirirken şu iddialarda bulundu “ Kaymakam beni dikkate almadı, Belediye Başkanı dikkate almadı. Demek ki sorun benim soyadım. Benim soyadım Öztürk. B bölgede otel işletirken her 30 Ağustos’ta burada havai fişek gösterisi yapardım. Köylüler onun için bana bu arsayı verdiler. Sayın başkan demek ki şu an sorun benim soyadım. “

20-30 yıldır yıkım kararı olan yerler yerine neden önce kendi evinin yıkıldığını da anlamadığının altını çizen Öztürk “Hakkaniyet diyorsunuz, teamüller diyorsunuz 30 yıldır bekleyen kararlar var. 3 ay önce idam cezası almış olanı mı önce asarsınız, 3 dakika önce alanı mı? “

Şafak Tan Öztürk, evini yıkanlarla asla barışmayacağını ve hakkını aramaya da devam edeceğini vurguladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.