Bodrum Gündem

Başkan Gürün; İmar Affı Bir Facia, Çok Yurttaşımızın Canı Yanacak

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla’nın 13 ilçesinde görev yapan ulusal ve yerel gazeteciler ile bir araya geldiği kahvaltılı toplantıda, Bodrum’un çöp, su kesintileri ve imar barışı ile ilgili sorularımıza yanıt verdi. Su sorununun bu yaz da devam edeceğini söyleyen Gürün “Hukuki işlemler devam ediyor ama benim derdim bu sorunu biran önce çözmektir…” diye konuştu…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem ÖZEL HABER

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla’nın 13 ilçesinde görev yapan ulusal ve yerel gazeteciler ile bir araya geldiği kahvaltılı toplantıda, Bodrum’un çöp, su kesintileri ve imar barışı ile ilgili sorularımıza yanıt verdi.

Bodrum’un çöp sorunundan, su kesintilerine kadar sorduğumuz soruları tek tek yanıtlayan Başkan Gürün, İmar Barışının çok büyük sorunlar yaratacağını da vurgulayarak; “Bu imar barışı Muğlamız için çok sıkıntı. Biliyorum çok yurttaşımızın canı yanacak…” dedi.

Turizm gelirlerinin Muğla Büyükşehir’e değil, Ankara’ya gittiğini söyleyen Başkan Gürün “Turizm merkezlerine girenlerde üçer beşer lira alınması konusunda ise gülümseyerek “Bakan beyle konuşmak lazım…” şeklinde yanıt verdi.

Birileri Ağaçlara veya Başka Şeylere Sarılmaz ise BodrumÇöp Sorunu Yakın Zamanda Çözülecek…

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’e Bodrum’un çöp ve su kesintileri ile ilgili olarak yönelttiğimiz soruya şu şekilde yanıt verdi; “Önce çöp konusuna değineyim. Çöp sorunun çözümü için yaptığımız çalışmaları, ağaçlara çevreciyim diye sarılan arkadaşlar sayesinde durduruldu ve birinci derece sit haline getirildi. Bildiğiniz gibi ihalesi yapılmış ve inşaata başlamıştık. Şimdi geldiğimiz nokta ise; Bakanlarımızla ve milletvekillerimiz ile konuşarak yeni bir yer tespit ettik. Doğrusu yerinin tam olarak söylenmesinden çekiniyorum. Olur ya birisi çıkar gene bir yere sarılır. Sonuçta çok gizli bir şey değil ama yine de şimdilik yeri konusunda bir açıklama yapmayacağım. Bodrum Katı Atık Tesisi Projesi, tabiri caizse Muğla Büyükşehir Belediyemizin boynuna takacağı en özel ve en güzel mücevher olacaktır. Daha önce Fethiye’de, Seydikemer’de, Ortaca, Dalaman ve Köyceğiz’in Çöp Detone Alanı var, Marmaris ve Datça’nın var. Muğla’da da dört ilçeye hizmet veren Çöp Detone Alanımız var. Fethiye ve Milas ise bu güne kadar yapılan en modern ve büyük projelerimizdi. Görenleriniz biliyor. Bu dönem ağaçlara sarılan birileri olmaz ise Bodrum Katı Atık Tesisi Projemizi de hayata geçireceğiz ve bu sorunumuzu da çözmüş olacağız inşallah…”

Bize Tahsis Edilmediği İçin Çöp Yangınlarına Müdahale Edemiyorduk…

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla’nın tümünde vahşi depolama alanlarının rehabilitasyonunu da yaptıklarını kaydederek; “Geçen yıllarda yılda on yirmi defa yangın çıkıyordu. Şimdi yurttaşlara soruyorum bu sene kaç yangın oldu diye, ‘hiç yangın olmadı…’ diyorlar. Aslında dört yangın oldu ama çok küçüktü. Hemen müdahale edildi. Çünkü hem depolama, hem de rehabilite ediyoruz. Çöp alanları daha önceleri bize tahsis edilmediği için çöp yangınlarına müdahale edemiyorduk. Şimdi tahsis edildi, sorun çözüldü. Dolayısı ile bütün vahşi çöp depolama alanlarımız Muğla’ya yakışır hale getirilecek. Çalışmalarımız devam ediyor…” dedi.

Su Kesintileri Devam Edecek…

Sorumuz üzerine Bodrum’daki su kesintileri için de bir açıklama yapan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün şunları söyledi; “Su konusu çok büyük bir problem. Hukuki olarak müracaatlarımızı yaptık. Çünkü bu güne kadar bin iki yüz (1.200) patlak meydana geldi. Kullanılan bütün malzeme defolu. Ufak bir basınç değişiminde, hatta normal denilebilecek değişimlerde dahi ortadan yarılıyor. Bütün bunların DSİ tarafından değiştirilmesi ve uygun bir malzeme ile yenilenmesi lazım. Ben teslim almadım. Bodrum belediyeler Birliği su hattının işletme hakkını almışlar, ben de otomatikman işletmesini almak durumunda kaldım. Ben olsam işletmesini de almazdım. Dönemin ilgili bakanlarına ve dönemin başbakanına bu iletildi. Biz de şu an mahkemeye başvurduk. Bu konu kısa bir süre içinde netleşecek ve kusuru olan her kişi ve kurum da hukuki olarak karşılığını görecek. Ama benim derdim, bu sorunun bir an önce tamamlanması. Bu kış çok uğraştım. Bu işi kışın bitirip yaza sorunsuz girmekti. Ne yazık olmadı. Elimizden geldiğince sorunu minimize etmeye gayret ediyoruz. Her patlakta ayrı bir vana koyarak susuz kalabilecek alanları azaltmaya çalışıyoruz. Ama üzgünüm sorun kökünden çözülünceye kadar bu patlaklar olacak…” dedi.

İmar Affı Bir Faciadır…

Sadece Bodrum’da değil Muğla’nın tamamında rant ve talan sorunu yaşanıyor. İmar Barışı ile rant arasında büyük bir çelişki de yaşanmakta. Yurttaşlar bu karışıklardan dolayı kimisi iyi niyetli kimisi de suiistimal ederek yeni yapılar yapmaya devam ediyorlar. Rant ve kaçak yapılaşma ile ilgili nasıl bir önlem alınacak bu merak konusu.

Başkan Gürün “İmar affı bir faciadır. Evet bir imar affına ihtiyacımız vardı, ama böyle değil. Affın ne olacağı belli değil. Beyan esasına göre ‘Ben bunu 2017’den önce yaptırdım…’ şeklinde beyan veriyor. Hava fotoğrafları var. Ben Bakanlıktan istedim. Bana verin 2017’den sonra yapılmışları yeniden hava fotoğrafları çekerek tespit edelim dedim. Ben de buna göre müdahale edeyim dedim. Vermediler. Lüzum yok dediler. Ama yarın bunlar ciddi bir şekilde üzerinde durularak tespit edilir ise canı yanacak çok kimse var. Çünkü herkes ‘Şimdi yapayım ve 2017’den önce diye beyan vereyim…’ diyerek işimi halledeyim demekte. Eğer isterlerse tespit edilir ve bu engellenir. Sorun şu; benim imar planım var, benim bir bölü yirmi beş binliğim var. Benim ne yapacağım buralarda belli. Bu plana göre su, kanalisazyon ve yollar ile ilgili bir planım var. Buna göre oluşturduğum bir bütçem var. Birden bire bir alan açıyorlar TOKİ yapıyorlar. Bunu bana sormuyorlar. Biz yaptık suyunu, kanalizasyonunu  ve yolunu sen getir diyorlar. Eğer hukuk iyi uygulanır ise 2017’den sonra yapılanların hepsi yıkılacak ve çok kişinin canı yanacak. Şimdi beyan verdiler ama tapu ve iskan daha verilmedi…” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.