Bodrum Gündem

Palyaçoların Can Çekişmelerini Resmeden Ressam Levent Narınç 7. Kişisel Sergisini Bodrum’da Açtı

Ressam Levent Narınç 7. Kişisel Sergisini 26 Nisan günü Toloman Art Sergi Salonunda açtı. Sergi 26 Nisan – 16 Mayıs 2019 tarihleri arasında Toloman Art Sergi Salonunda (Pomelan cad. no:3 Bitez/Bodrum) ziyaret edilebilir.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

1970 yılında Bursa’da doğan Ressam Levent Narınç, 1993 yılında Uludağ Üniversitesi Resim Bölümü’nü Yrd. Doç. Merih Ercan atölyesinde tamamladı. Ressam Levent Narınç 7. Kişisel Sergisini Bodrum’da 26 Nisan günü Toloman Art Sergi Salonunda açtı.

Eserlerinde enstrüman olarak çokça yaşadığı kent Bodrum’u işleyen Ressam Levent Narınç kendisini şu şekilde anlatıyor; “Çalışmalarımda palyaço olmaya yüz tutmuş figürlerin bir tuvalden diğer tuvale tiyatro yapar gibi durumları renk ve biçim parodisi içinde karşımıza çıkmaktadır. Hayatın tüm rollerini, çıplaklığını ve tembelliğini izleyicisine sunan palyaçolar resmin çıkış noktası olduğu gibi bazen de hayattaki duruşunda çıkıp kendini oluşturuyor. Öte yandan tiyatronun düşsel ve görsel tatları da paletteki renklere karışıyor. Palyaço aynı yüzde iki maske, hem coşkunun hem hüznün iç içe geçtiği bir cümbüş, öte yandan etik ve toplumsal kaygılarımın anlatımına denk düşmektedir. Palyaço kendini oynarken bizi oynamaktadır. Charlie Chaplin bunun simgesel örneği. Palyaço, kendini birbirini sevenler için feda eder ve insanı duygulandıran Sendelemeleri, rolünün bir parçası sanan seyircilerin kahkahaları arasında ona sahnede can çekiştirmektedir. Bu olgunun resimsel anlatımına denk düşen görüntüsü oldu palyaçolar…”

26 Nisan – 16 Mayıs 2019 tarihleri arasında Toloman Art Sergi Salonunda (Pomelan cad. no:3 Bitez/Bodrum) ziyaret edilebilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.