Bodrum Gündem

TEBD projesi Kapsamında Düzenlenen Akademi 2019 Eğitim Programı Sertifika Töreni İle Sona Erdi

 

“Türkiye-AB İş Dünyası Diyaloğu” (TEBD) projesi kapsamında düzenlenen “Akademi 2019 Eğitim Programı” sona erdi. Eğitime katılan yöneticilere sertifikaları takdim edildi.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

“Türkiye-AB İş Dünyası Diyaloğu” (TEBD) projesi kapsamında düzenlenen “Akademi 2019 Eğitim Programı”, 23-26 Nisan 2019 tarihlerinde Bodrum Caresse Otel’de gerçekleşti. Üst ve orta düzey Oda/Borsa yöneticilerini hedefleyen eğitim programına Avrupa’dan, Türkiye’nin çeşitli illerindeki Ticaret Odalarından ve Bodrum Ticaret Odası’ndan seçilmiş yöneticiler sıkı bir eğitimden geçtiler.

Dört gün boyunca sıkı bir disiplin için gerçekleşen eğitim sonunda sertifika töreni yapıldı. Tören Eurochambers Direktoru Dirk Vantyghem  ve BODTO Meclis Başkanı İlhan Ersan’ın konuşmaları ile başladı.

Bodrum Ticaret Odası ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve eğitim sonunda sertifika almayı hak kazanan yöneticiler sertifikaları BODTO Meclis Başkanı İlhan Ersan, BODTO Başkan Yardımcısı İbrahim Akkaya Milas Ticaret Odası Başkanı Reşit Özer, MİTSO Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Aykal ve Eurochambers Direktoru Dirk Vantyghem tarafından takdim edildi.

Bodrum ve Milas Birlikte Hareket Ediyoruz…

Dört gündür devam eden çok önemli bir bu eğitim toplantısı olduğunu vurgulayan Milas Ticaret Odası Başkanı Reşit Özer “Milas ve Bodrum beraber hareket eden ilçeler. Biliyorsunuz havalimanımız da beraber. Bölge ekonomisinin ve odalarımızın gelişimine önemli katkı sağladıkları için bu tür toplantılar çok önemli. İyi bir toplantı olduğuna inanıyorum. Dilerim devamı gelir…” dedi.

Belediyemizin de Avrupa Birliği Projelerine İnanmasını Bekliyoruz…

BODTO Meclis Başkanı İlhan Ersan’da bu toplantının çok önemli olduğunu her platformda dile getirdiğini ifade ederek şöyle konuştu; “Bizim eksik yönümüz Avrupa iş insanları ile olan koordinasyonumuzdur. Çok ciddi kaynaklar var ve bizlerin bu kaynaklardan faydalanmamız gerekiyor. Bu güne kadar yeterince faydalanamadığımızı düşünüyorum. Belki de bu bir ilk adım olur. Birçok sorunumuza kaynak olacağına inanıyorum. Bu ilk adımın atıldığını ve bu tür eğitim toplantılarının devam edeceğini düşünüyorum. Bu toplantılar sonucunda kazanan Bodrum olacaktır. Sen bir gazeteci olarak bu projeye inandın ve takip ediyorsun. Özellikle Bodrum Belediyemizden de bu tür eğitimlerin önemine ve bu projenin kaynak yaratacağına inanmasını ve gereğini yapmasını bekliyorum…”

Euro Chambers’ın TOBB adına yürüttüğü “Türkiye Avrupa İş Diyaloğu Projesi” İki Yıl Sürecek…

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Avrupa Birliği Dairesinden Selvet Mergen eğitimin adının “Akademi 2019 Eğitim Programı” olarak tanımladığını belirterek; “Aslında bu çok daha büyük bir projenin bir parçası. Euro Chambers’ın TOBB adına yürüttüğü “Türkiye Avrupa İş Diyaloğu Projesi”nin bir parçasıydı bu eğitim. Bu proje yaklaşık iki yıl sürecek. Bütçenin yarısı eşleştirme projelerine gidecek. Hibeler dağıtılacak odalara. Elbette odaların verdiği ve seçilmiş projelere verilecek bu hibeler. Ama onun dışında kalan bütçe de burada olduğu gibi muhtelif eğitimlerde kullanılacak…” dedi.

Eğitimleri Avrupa Odalarının Yöneticileri Verdi…

Mergen “Akademi 2019 Eğitim Programı”na Avrupa Odalarından da gelenler olduğunu vurgulayarak; “Fransa, Polonya, Bulgaristan, İspanya gibi ülkelerin yanında ülkemizin her bir bölgesindeki odalarımızdan, Malatya’dan, Sakarya’ya, Tekirdağ’dan Antalya’ya, Kayseri’ye kadar katılımcılarımız oldu. Genel Sekreter ya da üst düzey müdür düzeyinde oda çalışanlarımızı davet ettik. Dört gün boyunca bir takım teknik konularda çok sıkı bir eğitim programı uyguladık. Eğitimcilerimiz Avrupa’daki Odalardan geldiler. Bu eğitimciler sadece eğitmen değil, aynı zamanda uygulayıcılarda. Özellikle Fransa ve İspanya’dan gelen eğitimciler Avrupa’daki uygulamaları ve kaynak yaratma usullerini anlattılar. Bence çok verimli ve başarılı bir eğitim gerçekleşti. Ülkemiz odaları da birbirleri ile tanışarak çeşitli diyaloglar içine girmiş oldular. Böylelikle bir network oluşturdular. Faydalı olduğuna dair yorumlar alıyorum. Demek ki doğru bir proje…” dedi.

Sıkı Disiplinden Taviz Verilmedi…

Selvet Mergen çok sıkı bir disiplin ile gerçekleştirilen eğitim toplantısında ders saatinin sabah 09:00’da başladığını ve herkesin buna uyduğunu ifade ederek, “Hiç kimse 09:05’de derse girmedi. Bodrum’da olmamıza rağmen herkes disiplinli bir şekilde eğitime katıldı. Eğitim dışında kısa geziler yaptık. Bodrum’da olmak bile çok güzel…” şeklinde sözlerini tamamladı.

“Türkiye-AB İş Dünyası Diyaloğu” (TEBD) projesi kapsamında düzenlenen “Akademi 2019 Eğitim Programı”nın Bodrum evsahipliğinde gerçekleşmesinin Bodrum tanıtımı için de çok önemli olduğu belirtiliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.