Bodrum Gündem

Doç. Canan Sönmezdağ Zöngür’ün Masal Adlı Kişisel Heykel Sergisi

Doç. Canan Sönmezdağ Zöngür’ün Masal Adlı Kişisel Heykel Sergisi

Doç. Canan Sönmezdağ Zöngür, çocukluk anılarını ve kahramanlarını sanatıyla bütünleştirdiği “Masal” adlı kişisel heykel sergisini 01 Mayıs- 15 Mayıs 2019 tarihleri arasında Milta Bodrum Marina Osmanlı Tersanesi Kaymakamlık Sanat Galerisi’nde tüm içtenliği ile izleyiciye sunuyor.

Bodrum Gündem Haber

“Kim bilir hayatımızdan kaç şehir geçiyor, kaçında anılar biriktiriyoruz. Nereye gidersek gidelim yüreğimizin geri döndüğü bir yer var. Sokaklarını defalarca adımladığımız, yoldaki tüm taşlarını ezbere saydığımız, içinde huzurla kaybolduğumuz… Hayalinde yürüdüğün o sokak, önünde uzun uzun durduğun kapı, en ince ayrıntısına kadar dokusunu hep hissettiğin taş duvarları evin, saatlerce gökyüzünü izlediğin ahşap penceresi belki. Şimdi bir hayalin arkasından bakıyormuşsun ama aslında tek gerçekliğinmiş gibi. Hayatında bildiğin üç-beş insan özdeşleşiyor çocukluk satırlarında. Şimdi tüm kahramanların ile masalların gerçekliğinde…”

Sanatçının, heykellerinde kullandığı malzeme ve dokular, çocukken yaşadığı evin etkileri ile biçimlenmiştir. Herkesin çocukluğunda sınırlarını aşan masallar onun için gerçeklerle özdeşleşmiş ve masallardaki kahramanlarla hayatındaki insanlara yaptığı göndermelere eserlerinde yer vermiştir.

Kısa Özgeçmiş:

Doç. Canan Sönmezdağ Zöngür, lisans, yüksek lisans, sanatta yeterlik eğitimlerini heykel alanında tamamlamıştır. 1998 yılından bu yana akademisyen olarak farklı üniversitelerde çalışmıştır, halen Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Anıtsal boyutlardaki taş heykelleri; Avusturalya, Çin, Kore, Arjantin, Almanya, İtalya, Fransa, Hindistan, İsrail, Belize, Almanya gibi ülkelerde açık alanda kalıcı olarak sergilenmektedir. Ayrıca eserleri, birçok uluslararası ve ulusal bilimsel organizasyonlar ve sanatsal etkinliklerde sergilenmeye layık görülmüştür. Özellikle Doğu mitolojisi üzerine akademik çalışmalar yapmaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.