Bodrum Gündem

Çağdaş Gençlerin 10. Tiyatro Şenliği…

ÇYDD Bodrum Şubesi Bodrum Yarımadası Okulları 10. Tiyatro Şenliği  27-28 Nisan’da Nurol Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.  Etkinliğe 18 gurup katıldı.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Bodrum Şubesi tarafından bu yıl 10. Gerçekleştirilen Bodrum Yarımadası Okulları Tiyatro Şenliğinde sahne alan gençlerin performansı görülmeye değerdi.

Her yıl katılımcı gurup sayısı artarak devam eden  Bodrum Yarımadası Okulları Tiyatro Şenliğinde 9 ortaokul, 9 lise gurubu katıldı.

Şenlik ÇYDD’ Bodrum Şubesi  Gençlik Biriminin  Halikarnas Balıkçısının “Merhaba” sıyla başladı.  Tüm şenlik boyunca ÇYDD Bodrum Şubesi yönetim kurulu üyelerinden Nurol Kültür Merkezi çalışanlarından salonda, sahnede ve şenliğin sunumuna kadar organizasyonun her biriminde görev alanların özverili çalışmaları gözden kaçmadı.

Şenliğin açılış konuşmasını ÇYDD Bodrum Şubesi yönetim kurulu üyesi Meltem Ulusoy gerçekleştirdi. Ulusoy yaptığı konuşmada katılan okullara, öğrenci ve ailelerine, Bodrum Belediyesi çalışanlarına, gönderdiği zarif çiçek için belediye başkanı  Ahmet Aras’a, sağlık ekibi desteği için Muğla Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti. Ulusoy ayrıca, tiyatro şenliğinin mimarı Hatice Yücel başta olmak üzere, organizasyonda görev alan tüm şube üyeleri ve her alanda görev alan gençlik birimine teşekkür etti.

Tiyatro’nun sembolü olan gülen ve ağlayan yüzlerin olduğu maskelerin nereden geldiğini kısaca anlatan Meltem Ulusoy, etkinlikte bulunamayan şube başkanı  Meral Saraçbaşı’nın da  katılımcılarla olan kutlama mesajını aktardı.

İlk günün konuk tiyatro oyuncusu Ziba Türk, ikinci günün konuğu Hüseyin Akşen olurken her iki günde de bu katılımcı gruplara bu yıl ÇYDD tarafından bu yıl Cumhuriyet Bireyi olarak seçilen Müjdat Gezen’in Yapabilirsin kitabı, katilim ve teşekkür belgeleri verildi.

İki gün boyunca, derneğin 30. kuruluş yıldönümü için hazırlanmış belgesel ile bu yıl kaybettiğimiz Ayşen Guruda ve Gülriz Sururi, geçtiğimiz yıllarda kaybettiğimiz Engin Cezzar gösterimi yapıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.