Bodrum Gündem

Global Run Bodrum Yarışlarına Gölge Düştü…

Global Run Bodrum Yarışlarına Gölge Düştü…

Bu yıl 6’ncı kez düzenlenen Global Run Bodrum Yarı Maratonuna ödül töreninde yaşananlar nedeniyle gölge düştü.

Bodrum Gündem Haber

Türkiye’nin kesintisiz devam eden sayılı atletizm etkinlikleri arasında yer alan Global Run Bodrum’un 6’ncısı gerçekleşirken 3. Lük kupası ve ödülünü kazanan 13 yaşındaki Elif Irmak Ömeroğlu’ nun kürsüye çağrıldıktan sonra yaşı küçük diyerek ödülünün verilmeden 400 metre arkasından gelen ve yarışmada 4. Olan 20 yaşındaki Esra Uzun’a verilmesi haberlerinin ardından 4 yaşındaki çocukların 10 yaşındakilerle birlikte koşturulduğunun iddia edilmesi nedeniyle  yarışlara gölge düştü.

Geliri  her yıl olduğu gibi bu yıl da Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği’ne bağışlanan yarış sonrasında ortaya çıkan bu durum yarışların amacı dışında çıktığı iddialarını gündeme taşıdı.

Bu yıl ilk kez parkurları arasına 21K yarı maraton da eklenen ve çeşitli etkinliklerle festival havasında tamamlanan 6. Global Run Bodrum’a yaklaşık bin 700 koşucu katılmıştı.

Yarışmada 3. Gelen ve yaşı küçük olduğu ileri sürülerek kupası verilmeyen Elif Ömeroğlu’nun babası  makinesi mühendisi Selim Ömeroğlu ise yarışma organizasyonu ve Elif’e kupa sözü veren ancak kürsüye çıkardıkları halde kızını mağdur edenler ve federasyon üyesi olduklarını söyleyen Kazım Yeşilkanat ile Süha Günermengi hakkında yasal işlemleri başlatacağını ifade etti.

Elif Irmak Ömeroğlu’nun ödülünün 4. Ye verilmesine Bodrum ve Türkiye’nin çeşitli illerindeki sporcularından tepki gelirken  Milli sporcular bundan sonra Global Run yarışmasına katılmayacaklarını açıklayıp yaşanan olaya Atletizm Federasyonu’nun el koymasını istedi.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.