Bodrum Gündem

Pablo Bira son ürünü “SATSUMA WIT BODRUM”a BODRUM SKAL’dan Tam Not

Bodrum’un Yerli Markası Pablo Bira son ürünü “SATSUMA WIT BODRUM”un lansmanını ilk defa Bodrum SKAL üyelerine yaptı. SKAL dostları yeni ürüne tam not verdi…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum SKAL Kulübü, birlikte iş yapma potansiyelini artırmayı hedefleyen etkinlikler serisine bir yenisini daha ekledi. Bodrum Manastır Otel’de gerçekleşen tadım etkinliğinde, Bodrum’un yerel markası Pablo Bira yeni ürünü “SATSUMA WIT BODRUM”un ilk tadımını BODRUM SKAL dostlarına yaptırdı. Piyasaya sunulmadan önce Bodrum Skal dostları ile Bodrum’un eşsiz manzarasına sahip, en özel otellerinden birisi olan Manastır Otel’de bir araya gelen Pablo Bira Fabrikası kurucusu Mustafa Yavaş ve ekibi, önce Pablo Bira Fabrikasının kuruluş sürecini anlattı.

Pablo Markası Nasıl Doğdu?

İlk sözü alan İrem Başınhan Pablo Bira’nın kuruluş ve adının nereden geldiğini şu sözler ile anlattı; “Bodrum, bütünüyle özgün, eşsiz doğaya, muhteşem ege denizine ve gösterişli gece hayatına sahip bir liman kentidir. Pablo Bira, Türkiye’de kraft bira kültürünü yaygınlaştırmak ve nitelikli kraft bira üretimi gerçekleştirmek amacıyla Bodrum, Konacık’ta 2016 yılında kurulmuştur ve 2017 senesinde faaliyetlerine başlamıştır. Pablo’nun en büyük ayrıcalığı da Bodrum’lu olmasıdır. Mustafa Yavaş nam-ı diğer Musto, yıllar önce Bodrum’a göç eden Giritli ailenin en büyük oğludur. Ona Ege mutfağının kapsamı ve kalitesi her zaman çekici gelmiştir ve Musto Bistroyu açarak yurtdışından ve Türkiye’den pek çok misafir ağırlamış olup ve halen daha ağırlamaya devam eden bir kalite haline gelmiştir. Musto, sokak köpeği olan Pablo’yu sahiplenmiştir ve şuan 12 yaşında olan Pablo Musto’nun çok sevdiği bilge dostudur. Musto, birayla keyifli yolculuğuna çok sevdiği köpeğinin ismini koyduğu Pablo Bira Fabrikasını kurarak yelken açmıştır…”

Her Biri Sanat Eseri Gibi Olan Özgün ve Çok Özel Biralar Üretilmekte…

Daha sonra bira imalatı ve teknik konular hakkında Bodrum Skal dostlarını bilgilendiren Cem Güney-Brewmaster şunları söyledi; “Craft «el becerisi, el sanatı» anlamına gelir. Dünyada bira üreten binlerce büyük bira fabrikası vardır ve ülkemizde çoğunlukla Lager, Pilsen tipi biralar üretirler. Fakat ürettikleri biraların lezzetine odaklanan binlerce özel üretici vardır ve bu üreticiler kitlesel üretim yapan büyük firmalara göre daha düşük miktarlarda ve her biri sanat eseri gibi olan özgün ve çok özel biralar üretirler…”  

Craft Bira Damak Zevkine En Uyumlu Keyif Birasıdır…

Bodrum’un yerel markası Pablo Bira Fabrikasının kurucusu Mustafa Yavaş ise “Craft bira adı gibi «biranın sanatıdır.» Yüksek maliyetlidir ve özel tatlarıyla birçok değişik yemeklerle eşleştirilir ve uyum sağlar. Bu nedenle her geçen gün daha fazla tercih edilmekte ve tüketilmektedir. Craft bira damak zevkinize en uyumlu keyif birasıdır…” dedi.

Yeni Ürün “SATSUMA WIT BODRUM” Çok Beğenildi…

Daha sonra Manastır Otel’in bu tadım etkinliğine özel olarak hazırladığı lezzetler eşliğinde Pablo Bira’nın çeşitleri Bodrum Skal Dostları tarafından test edildi. Bütün bira çeşitlerine tam not verilirken, Pablo Bira Fabrikasının henüz piyasaya çıkmamış olan “SATSUMA WIT BODRUM” tadımı gerçekleştirildi.

Yeni ürün de Bodrum Skal dostları tarafından çok beğenilirken, Eylül aylarında yapılması beklenen Türk-Japon Dostluk Festivalinin resmi içeceği bile olabileceği ifade edildi.

Birlikte İş Yapma Potansiyelini Artırmayı Hedefliyorlar…

Etkinlik ile ilgili konuşan Bodrum Skal Başkanı Ömer Karacalar; “Birlikte iş yapma potansiyelini artırmayı hedefleyen etkinlikler serisine bir yenisini daha ekliyoruz. Bodrum’un yerel bir markasını olan Pablo Bira’nın en yeni ürününü ilk defa tatma şansına erişeceğiz. Keyifli bir etkinlik olması için emek veren Skal Yönetim Kurulu Üyelerime, Manastır Otel’de bizi ağırlayan Fatih Can Ekşi’ye ve Pablo’nun kurucusu Mustafa Yavaş’a çok teşekkür ediyorum…” dedi.

Bodrum Skal Dostları Pablo Bira çeşitlerinin eşliğinde ve Manastır Otel’in etkinliğe özel lezzetleri ile keyifli bir akşam yaşadılar…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.