Bodrum Gündem

“Personel Maaşını Ödeyemezsek Bodrumspor’a Gereken Desteği de Veremeyiz…”

Bodrum Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısında başkan Aras’ın kaçak yapılarla ilgili söylemleri, yapımına bir türlü başlanamayan Torba Sanayi Sitesinin ve kirada olan belediye mülklerinin son durumu, Bodrumspor’un içinde bulunduğu borç batağı, Belediye Tabelalarına TC ibaresinin eklenmesi gibi konular toplantıda öne çıktı. 

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Belediyesi Herodot Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleşen toplantıda en gündem maddesi ile birlikte 12 madde gündeme alındı.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras meclisin açılışında yaptığı konuşmada yarımada genelinde çevre ve görüntü kirliliği ile mücadeleye başladıklarını ve turizm sezonun başlaması ile birlikte bu görüntünün turistler üzerinde olumsuz etki bırakacağını belirtirken belediye olarak önceliği bu konulara verdiklerini belirtti. Aras ayrıca tüm çarşılarda hanutçulukla da mücadele edeceklerini kaydetti. Bodrum Belediye başkanı Ahmet Aras  yeterli alt yapısı olmayan Bodrum’da sezon içinde elektrik ve su kesintisi olabileceğinin altını çizerken “Alt yapısı olmayan ilçemizde yoğun yapılaşma nedeni ile elektrik sıkıntılarını bu yaz yaşayacağız. Sizlerin de bu konuda çok önemli görevleri var. Kaçak yapılaşmadan vaz geçsinler ve yapanları da ihbar etsinler. Bunun başka bir yolu yok. İnsanın yaşam hakkına rüzgarına güneşine engel olanlarla mücadele edeceğiz, bunu önemle belirtmek istedim” dedi.

Bodrum Belediye meclisine dördünce kez gündem maddesi olarak gelen Torba Sanayi Sitesi konusu yine karar bağlanamadı. Sanayi Sitesi ile ilgili Kara Yolları ve ilgili birimlerden gelecek olan raporlara göre hareket edilmesi kararı nedeniyle konu başka bir meclis gündemine kaldı.

Meclis toplantısını izlemeye gelen adının Döne olduğunu söyleyen bir vatandaş, belediyenin el işi yapanlara verilen stantların neden gerçekten kendisi gibi ihtiyaç sahibi kadınlara değil de evi ve düzenli geliri olanlara kiraya verildiğini sorması üzerine Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, bununla ilgili ciddi bir çalışma içinde olduklarını fakat bu sezona yetişemeyeceklerini, ilerleyen süreçte bu stantların gerçek ihtiyaç sahiplerine verilmesi için gayret göstereceklerini kaydetti.

Bodrumspor futbol takımının durumu ile ilgili söz alan Suphi Öğün isimli vatandaş, Bodrumpor’u ihtiyarlar kulübü olarak nitelerken ““Bodrumspor’un ihtiyarlar kulübü oldu. Yaşları 32 -35 arasında değişen sporcularımız var. Kulübün geleceği ne olacak” dedi.Bodrum belediye Başkanı Ahmet Aras, takımın durumunun iyi olduğunu fakat kulübün futbolculara ciddi bir bordu bulunduğunu söyledi. Aras ayrıca belediye olarak sadece futbol kulübüne değil Bodrumspor bünyesinde faaliyet gösteren diğer spor dallarına da destek olmaları gerektiğini belirtirken personel maaşı ödemeleri konusunda dahi zorluk yaşanırken spor kulübüne gereğinden fazla destek veremeyeceklerini şu cümlelerle dile getirdi ”Kulübün futbolculara ciddi bir borcu var. Bodrumsporu kendi ayakları üzerinde duracak hale getirmek lazım. Belediyenin bunu sağlayacak gücü yok. Bununla ilgili kanunda nettir. Personel maaşı ödeyemezsen spor kulübüne gereğinden fazla destek veremeyiz” dedi.

Nisan ayı meclis toplantısında başkan yardımcılarının maaşları hakkındaki soruya bu mecliste cevap veren Aras  “Başkan Yardımcılarının maaşı 8900 TL. Benim maaşım ise 12.900 TL. dır” derken başkan yardımcısı Turgay Kaya kendisinin ve Ummuhan Yurt’un memur olduklarını ve maaşlarının daha düşük olduğunu ekledi.

İyi Parti Meclis üyesi Mehmet Onur Şahbaz, Bodrum Belediyesini tüm birimlerinin tabelalarına TC ilavesi yapılması konusundaki önerisini olumlu bulan Bodrum Belediye başkanı Ahmet Aras, kısa sürede Belediye Birimlerinin tabelalarına TC ibaresi koyacaklarını söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.