Bodrum Gündem

Otoparktaki Araçta Unutulan 62 Bin Liranın Hazin Hikayesi…ÖZEL HABER

63 yaşındaki Melih Erdemir, 2 yıl önce vefat eden ikiz kardeşine ait ve kendisinin kullandığı araçta unutulan 62 bin 5 yüz liranın yıllar sonra iş seyahati için bıraktığı Ada Otopark çalışanları tarafından bulunarak kendisine teslim edilmesine inanamadı.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Geçtiğimiz aylarda bir iş seyahati için Ankara’ya gitmek üzere aracını Milas Bodrum Havalimanına yakın olan Ada Otoparka bırakan Mor Salkım Bağları işletmecisi Melih Erdemir, dönüşte hiç bilgisi ve haberi olmayan ve 2 yıl önce vefat eden ikiz kardeşi Tahsin Erdemir’e ait olduğu anlaşılan 62 bin 5 yüz liranın kendisine teslim edilmesine hem şaşırdı, hem sevindi, hem de hüzünlendi.

“Aracın Gizli Bölümünde 62 Bin Lira Olduğunu Ölen Kardeşimden Başkası Bilmiyordu…”

İkiz kardeşim Tahsin Erdemir asıl Mor Salkım Bağlarının he sahibi hem de işletmecisiydi. 2017 yılında kendisini kaybettik. 2016 yılında rahatsızlığı ortaya çıkınca ben de kendisine yardımcı olmak üzere Bodrum’a geldim. Mor Salkım’daki hem bağ hem de inşaat işlerini takip edebilmem için aracını bana vermişti.  Kendisi rahatsız olduğu tedavi amaçlı çok sık Ankara’ya gidip geliyordu. 2017 yılında kendisini kaybettiğimiz zamandan bu yana şahsi aracını kullanıyorum.  Ankara’ya ayda bir sürekli gidip gelirim. Aracı da Havaalanına çok yakın olan Ada Otoparka bırakıyordum. Otopark açıldığından beri ilk müşterilerinden birisiyim. Arabayı oraya kaç defa park ettim anımsamıyorum bile. Yine bir gün Ankara’ya giderken çocuklar arabayı yıkayalım mı diye sordular, ben de yıkayayım dedim. Çünkü burada toz toprak ile uğraştığımız için araçta kirleniyordu. Seyahatim bitip dönüp arabayı teslim aldığımda koltuğun altında para çıktığını söylediler. Bundan haberiniz var mıydı diye sordular tabii ben hiçbir şeyden haberim yok ama bir taraftan da rengimi belli etmemem lazım. Teşekkür ettim, parayı aldım ve eve geldim. Ardından rahmetli ikiz kardeşimin eşini arayıp durumdan kendisine bahsettim. 62 bin 500 lira para bulunduğunu bundan haberdar olup olmadığını sordum O da yok dedi ama ikiz kardeşim Tahsin’in öyle huyları varmış. Bir yerde her daim yedek parası bulunurmuş. Ertesi gün kardeşimin eşinin verdiği banka hesabına tüm parayı gönderdim” dedi.

“İşletmecinin Personel Seçimi ve İşletmenin Kalitesi Bu Olaya Yansımıştır.”

2017 yılından bu yana aracı defalarca tamir ve bakım için çeşitli yerlere bıraktığını belirten Melih Erdemir sözlerine şöyle devam etti “2 senedir aracı ben kullanıyorum. Arabanın girip çıkmadığı yer kalmadı. Tamirciye gitti yağı, lastiği ve daha pek çok şeyi değişti. Defalarca yıkamaya gitti, bağda sürekli araba açıktır. O para orada 2 sene boyunca kimsenin bilgisi olmadan durmuş. Otopark Sahibi Bora beye ve orada çalışan gençlere çok teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar bu derece güvenilir kişiler ve işletmeler günümüzde bulmak çok zor. Hizmetlerinden de son derece memnunum. Bu tür olaylar yaşamak son derece zor. İnsanlar parayı bulduklarında sahip olmak için ellerinden geleni yapıyorlar.  Az bir miktar para da değil.  Bora Beyin haberi dahi olmayabilirdi,  görevliler de alıp gidebilirdi ama hem işletmecinin personel seçimi hem de işletmenin kalitesi bu olaya yansımıştır.”

“Araçta Unutulmuş Olan Her Yer Bizim İçin Emanettir…”

Ada Otopark İşletmecisi Bora Ünal, yaşanan olayla ilgili şunları söyledi “ Günümüzde kaybettiğimiz değerlerden bir tanesi de güven.  Melih bey açıldığımız günden bu yana sürekli olan müşterilerimizden biridir.  Biz de yeni bir işletme olduğumuz için nelerle karşılaşacağımızı çok da tahmin edemiyorduk. Bu olayla ilgili arandığımda çocuklar panik olmuşlardı. Çok ciddi bir miktar para bulduklarını ve ne yapacaklarını bilmediklerini söylediler. Kendilerine öncelikle parayı saymalarını ve araç sahibine olduğu gibi teslim etmelerini söyledim. Zaten ne bizim ne de işletmemizde çalışanların aklından başka bir şey de geçmezdi.  Melih beye para teslim edilirken kendisinin de paradan haberdar olmaması asıl şaşırtıcı olan.  Paranın miktarı önemli değil. 60 lira da olabilir, 600 bin lira da olabilir unutulan miktar. Orada unutulmuş olan her şey bizim için emanettir. Bize düşen de emaneti sahibine teslim etmektir. Yaşadığımız şu süreçte bütün değer yargılarımız unutturulmaya, değiştirilmeye çalışılıyor. Toplu yaşam kalitemizi, birlikteliğimizi de bu anlamda yaralamak istediklerini hissediyorum.  Biz hem birey hem de kurum olarak bu tarz değerlerimize sahip çıkmak istiyoruz. Öyle büyüdük, öyle gördük bunu da yaşatmak istiyoruz. Melih beyin ikiz kardeşi  Tahsin beye de Allah’tan rahmet diliyoruz. Mekanı cennet olsun, bizim için de güzel bir anı oldu” dedi.

“Parayı Melih Beye Teslim Edene Kadar Da Gözümüze Uyku Girmedi…”

Otoparkta çalışan Tugay Öztürk ve Süleyman Gökçe, daha önce hiç böyle bir olayla karşılaşmadıklarını belirtirken parayı buldukları anda yaşadıkları şaşkınlığı aktaran Tugay Öztürk “Melih bey, en az ayda bir aracını bizim otoparka bırakır. Yine kendisini bizim servis aracıyla havaalanına bırakırken araç çok kirli olduğu için yıkamayı önerdik, o da olur dedi. Dönüşte iç dış yıkama yapmaya başladık. Tam şoför koltuğunu temizliyordum ki elim koltuk altında bir yere takıldı ve birden altta gizli bir bölme açıldı. Büyükçe bir zarf ve içi para doluydu. Yanımdaki arkadaşım Süleyman’a gösterdim  parayı, ikimizde inanamadık. Şaşkınlığımız geçince hiç duraksamadan işletme sahibi Bora beyi aradık. Kendisi de bize parayı sayıp, bir kuruşuna dahi dokunmadan sahibine teslim etmemizi istedi. O gece paraya bir şey olacak diye korkumuzdan arabayı beklediğimiz kulübenin önüne getirdik. Parayı Melih beye teslim edene kadar da gözümüze uyku girmedi. En büyük şaşkınlığımız da parayı kendisine teslim edeceğimiz zaman kendisinin de paradan haberdar olmayışı oldu” şeklinde aktardı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.