Bodrum Gündem

Uçurtma Festivalinde Yılın Annesine Bulaşık Makinesi Hediye Edilecek…

Uçurtma Festivalinde Yılın Annesine Bulaşık Makinesi Hediye Edilecek…

Bu yıl 14. Düzenlenecek olan Uçurtma Festivalinin gelirleri yine engelli bireyler yararına toplanacak.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Her yıl Bodrum’un değirmenler mevkiinde gerçekleştirilen Uçurtma Festivali bu yıl da 12 Mayıs Anneler Gününe denk geldiği için festival kapsamında yapılan etkinlikte katılımcılar arasından yılın annesi seçilecek ve seçilen anneye de bulaşık makinesi hediye edilecek.

Miyase Hakalan Karlıova Organizasyon tarafından yapılan açıklamaya göre, Bodrum’un Gümbet Değirmenler mevkisinde gerçekleştirilecek etkinlik yarın, Bodrum Belediyesi Herodot Kültür Merkezi’nde Dr. Barış Ekici’nin otizm ile ilgili söyleşisi ile başlayacak.

Cumartesi günü Bodrum Belediye Meydanında ücretsiz atölye çalışmaları kapsamında uçurtma yapımı, ebru sanatı ve eski oyuncakların yapımı gibi atölye çalışmalarının yanı sıra el işi ürünler de sergilenecek.

Son olarak 12 Mayıs’ta Gümbet Değirmenler mevkiinde uçurtmaların havalnaması ile devam edecek olan festivalde Yöresel yemekler ikram edilerek yurt içi ve yurt dışından katılan dansçılar da çeşitli gösteriler sunacak. Uçurtmada derece alan yarışmacılara bisiklet, yılın annesine de bulaşık makinesi hediye edilecek.

Engelliler Haftası kapsamında her yıl düzenlenen festivalde, Ortakent Yahşi Engelliler Okulu yararına sponsorlar tarafından yapılan uçurtmaların Okul Aile Birliği tarafından satışa sunularak elde edilen gelirle okul ihtiyaçlarının karşılanacak.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.