Bodrum Gündem

“Hayat Boyu Sanat” Sergisi Dibeklihan’da Açıldı…

Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü TED’li gençlerin 19 Mayıs 1919 Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100. Yıldönümü etkinliği kapsamında hazırladıkları resim ve seramik çalışmalarından oluşan eserlerine ev sahipliği yapıyor.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Dibeklihan’da Yıldız Kenter Sanat Galerisi’nde sergilenecek olan TED Bodrum Koleji Ortaokul ve Lise Öğrencilerinin Karma Sergisi,  Kolejin Yönetim Kurulu başkanı Erdem Eken, duayen gazeteci Can Pulak, Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü sorumlusu ve İYİ Parti Belediye Meclis üyesi Uluç Tezer’n yanı sıra öğretmen ve öğrencilerin katılımı ile kapılarını ziyaretçilere açtı.

“Hayat Boyu Sanat” temalı sergide resimlerle birlikte öğrencilerin seramik çalışmalarından oluşan toplam kırka yakın öğrenci eseri yer alacak.

19 Mayıs 1919 Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100. Yıldönümünde  “Mustafa Kemal Atatürk, Mücadele, Birlik, Yola çıkış / Samsun / İlk adım / Anadolu, Bağlılık, İnanç, Güven, Cesaret, Çalışkanlık, Özgürlük ve Gelecek temalı olup 19 çalışmadan oluşuyor.

Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bir millet ki resim yapmaz, bir millet ki heykel yapmaz, bir millet ki tekniğin gerektirdiği şeyleri yapmaz, itiraf etmeli ki o milletin ilerleme yolunda yeri yoktur.” Sözünden yola çıkarak TED Bodrum Koleji öğrencileri tarafından hazırlanan “Hayat Boyu Sanat” sergisi öncesi kolej öğrencilerinin Orhan Kemal Meyda’nında ki müzik performansları da görülmeye değerdi.

Sergi, Pazartesi günleri dışında her gün 10:00 – 20:00 saatleri arasında 23 Mayıs 2019 tarihine kadar gezilebilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.