Bodrum Gündem

Sporun Bittiği Noktadayız /Celal Gürsoy Bodrum Gündem yazıları…

Sporda rekabet kaliteyi yükseltir. Senelerce buna inanarak spor yaptım, aktif sporculuktan antrenörlüğe, oradan da idareciliğe kadar yıllar süren bir tecrübe birikimim oldu.

Doğal olarak kendi branşım olan kürek sporunun dışında diğer amatör ve profesyonel spor branşlarını da dikkatle takip ettim ve hala spor haberlerini öncelikle izlerim.

Son zamanlarda ülkemizde spor sahalarında yer alan inanılmaz olayları gördükçe rekabetin kaliteyi yükseltmek yerine şiddeti körüklediğini düşünmeye başladım.

Örneğin dün 19 Yaş Altı Futbol Liginde iki takım oyuncuları arasında arbede yaşandı ve hakem 15 genç futbolcuya kırmızı kart göstererek maçı tatil etmek zorunda kaldı.

Gene dün Türkiye’nin en büyük kulüplerinin başkanları kendilerine ve kulüplerinin tarihi geçmişine hiç yakışmayacak cümleler kurdular.

Geçen hafta, amatör bir spor branşının içinden gelen bir genç, facebook sayfasında diğer büyük kulübün bütün şampiyonluklarını şike ile kazandığını yazdı. Acaba o genç arkadaş kendi kulübünün ve rakip kulübün tarihini okumuş olsa böyle çirkin bir cümleyi sosyal medyada paylaşır mıydı.

Milyonların izlediği futbol karşılaşmalarından sonra mutlaka bir taraf hakemlerin yüzünden kaybettiklerini beyan ediyor ve buna hiç etik olmayan bir şekilde komplo teorileri ekliyor.

Bütün bu karanlık tabloya rağmen içimi rahatlatan bir olay yaşadım. Geçen hafta genç kürekçilerimden birinin velisi İstanbul’a taşınacaklarını, orada yakınlarında tanıdığım bir kürek kulübü olup olmadığını sordu. Kafamdan aynı anda bin bir düşünce geçti ve kendisine en az üç alternatif söyledim. O zaman fark ettim ki profesyonel spor branşları, idarecileri, sporcuları, hakemleri ile yanlış yolda ilerler ve sporu bitirme noktasına doğru tehlikeli bir şekilde giderken kürek sporunda hala güvenerek ismini sayabileceğim idareciler, antrenörler, ağabeyler, duayenler var…

İşte o zaman kürek gibi asil bir sporun içinde büyüdüğüm için ne kadar şanslı olduğumu düşündüm.

Sizler de her yaşta ve her türlü fiziksel özelliğinizle küreğe başlayabileceğiniz gibi çocuklarınıza da yaşı geldiğinde mutlaka kürek çektirin.

Ekip arkadaşlığının bir ömür boyu sürdüğü, insan vücudundaki tüm kas guruplarını çalıştıran kürek sporunu 7’den 70’e herkese tavsiye ediyorum.

KÜREKTE BULUŞALIM…

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.