Bodrum Gündem

Ekrem İmamoğlu, STS Bodrum Okul Gemisinde…

Ekrem İmamoğlu, STS Bodrum Okul Gemisinde…

Milli mücadelenin 100’üncü yıldönümünde, Bodrum’dan Samsun’a doğru yola çıkan Cumhuriyet tarihinin ilk yelkenli okul gemisi STS Bodrum, üçüncü durağı olan İstanbul’da ünlü konuklarını ağırladı. 

Bodrum Gündem Haber

SETUR Fenerbahçe Marina’da demirleyen STS Bodrum’un konukları, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Odabaşı, Kadıköy CHP İlçe Başkanı Ali Narin, Bahçeşehir’in kurucu belediye başkanı Kemal Aydın,  emekli Koramiral Atilla Kıyat, ünlü sanatçılar Zülfü Livaneli, Müjdat Gezen, Rutkay Aziz, Mustafa Alabora, Nebil Özgentürk ve  Ataol Behramoğlu vardı.

Bodrum Belediyesi Meclis üyeleri Emel Çakaloğlu, Banu Özberk, Mustafa Coşkun, Mustafa Çortoğlu, Kemal Özyurt, Emre Köroğlu ve Tamer Mandalinci’nin de bulunduğu anlamlı buluşmaya gelerek Bodrum ekibini yalnız bırakmayan İmamoğlu, geminin önünde zeybek gösterisiyle karşılandı. STS Bodrum Okul Gemisi’nin misafirlerine, hem gemiyi hem de Ege’den Karadeniz’e Gazinin İzinde 100’üncü Yıl yolculuğunu anlatan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, geminin bir avuç gönüllü Bodrum denizcisi tarafından imece usulüyle yapıldığını ve denizlere indirildiğini söyledi.

İmamoğlu: Çok Değerli Buluyorum

7 Mayıs’ta Bodrum’dan yola çıkan ve üçüncü durağı olan İstanbul’da iki gün süreyle mola veren STS Bodrum okul gemisini ziyaret eden İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu da  bu yıl 19 Mayıs 1919’un 100. yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, “16 Mayıs Atamızın İstanbul’dan yola çıkışı. 15 Mayıs gecesi, annesiyle paylaştığı vatanın kurtuluşu için yola çıkışını anlattığı gece. Önemli bir tarih. Umut ediyorum milletimiz bir daha böyle bir kurtuluş mücadelesini bir daha vermez. 19 Mayıs deyince aklımıza cesaret, bağımsızlık ve özgürlük geliyor. Dolayısıyla dilerdik ve isterdik ki 100’üncü yıl coşkusu İstanbul’da ve Türkiye’de çok daha başka hissedilsin. Gerçekten önemli bir tarih. Bu cesareti Bodrum Belediyesi ta Bodrum’dan İstanbul’a, İstanbul’dan da Samsun’a hissettirmek adına böyle bir etkinlik düzenledi. Bunu çok değerli buluyorum ve bu projeye emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İmamoğlu, Sts Bodrum’un Anı Defterine Yazdı

Konuşmaların ardından Başkan Ahmet Aras ile birlikte dümene geçen İmamoğlu, burada aralarında Zülfü Livaneli, Müjdat Gezen, Mustafa Alabora, Rutkay Aziz ve Nebil Özgentürk’ün de bulunduğu vatandaşlarla anı fotoğrafı çektirdi.

Daha sonra teknenin kamarasına da inen STS’nin konukları, burada gemi ve yolculuk hakkında hem STS Bodrum’un mimarı Yücel Köyağasıoğlu’ndan hem de projeyi hayata geçiren Bodrum Belediye Meclis üyelerinden bilgi aldılar. Ekrem İmamoğlu, geminin anı defterine duygularını yazdı. Başkan Aras da İmamoğlu’na üzerinde “Her Şey Çok Güzel Olacak” yazılı bir tişört hediye etti.

STS Bodrum okul gemisi 16 Mayıs sabahı saat 09:00’da Kalamış Marina’dan demir alacak. Deniz Kuvvetleri Atatürk Rallisi’ne katılacak olan STS Bodrum, 19 Mayıs günü Samsun Tütün İskelesi’nde olacak.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.