Bodrum Gündem

ÇYDD’li Gençlerden Sembolik Samsun Çıkartması… FOTO Galeri…

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Bodrum Şubesi üyesi gençler, Atatürk’ün Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıkışını sembolik olarak canlandırdılar.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem Haber

Atatürk’ün Samsun’a ayak basmasının 100. Yılında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Bodrum Şubesi üyesi gençler de Aksona ve Aganta teknelerine binerek o anı Bodrum’da canlandırdılar.

(ÇYDD) Bodrum Şubesi tarafından geleneksel hale gelen 19 Mayıs etkinliği ilk olarak derneğin kurucusu Türkan Saylan’ın Tepecik Meydanı’ndaki büstüne çiçekler bıraktılar. Genlere ve dernek yönetimine Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras da eşlik etti. ÇYDD Üyesi gençler ve beraberindekiler marşlar söyleyerek Denizciler Derneği önüne  geldiler. Meydanda toplanan gençler “19 Mayıs Atam İzindeyiz” ve “Mustafa Kemal Atatürk” yazan harfler taşıyan öğrenciler, bir süre İskele Meydanı’nda vatandaşlarla birlikte marşlar söyledi. Ardından Denizciler Derneği önündeki iskeleden Aksona ve Aganta teknelerine binerek Atatürk ve arkadaşlarının Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıkışını sembolik olarak canlandırdı. Gençlere, limandaki tekneler sirenler çalarak destek verdi.

Etkinliğe vatandaşlar alkışlarla ve tezahüratlarla destek verirken ve marşlara eşlik ettiler. ÇYDD’li gençler Aksona ve Aganta ile denize açılmaları ve tekrar iskeleye dönmeleri esnasında limandaki diğer tekeler de siren çalarak eşlik ettiler.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.