Bodrum Gündem

Dibeklihan’da Cenap Tezer’in Anısına Gonk Yine Sanat İçin Çaldı…

2019 yılının ilk sergilerine kapılarını açan ve Türkiye’nin tek sanat köyü olma özelliğine sahip Dibeklihan Kültür Sanat Köyünde birbirinden değerli eserler sanatseverleri bekliyor.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Sanat Köyünün kurucularından Cenap Tezer’in anısını yaşatmak ve onun Bodrum’un sanat kimliği adına ilk adımlarını attığı Dibeklihan’da geleneği oğlu Uluç Tezer aynı titizlikle devam ettiriyor.

2019 yılında oldukça yoğun bir kültür sanat programına ev sahipliği yapacak olan Dibeklihan’da ilk gongu merhum Cenap Tezer adına  emekli Arkeolog Alpay Pasinli, Uluç Tezer ile birlikte çaldı.

Orhan Kemal Meydanı’nda gerçekleşen törenin açılış konuşmasını Kültür Köyünün Halkla İlişkiler Sorumlusu Zehra Kayataş yaptı. Kayataş ilk olarak 3 sergiye ev sahipliği yapacaklarını belirterek “Sergilerde eserleri yer alan sanatçılardan 10 Mayıs 2019 tarihinde açılışı yapılan 120 elementin resimlemelerinden oluşan Dmitry Mendelev Periyodik Takvimi ve 19 Mayıs 1919 Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı 100.Yıl Sergisi’yle TED Bodrum Koleji Ortaokul ve Lise Öğrencileri’nin Karma Sergisi Yıldız Kenter Sanat Galerisi’nde, rüyalarından yola çıkarak bir buçuk yılda tamamladığı foto manipülasyon tekniğini kullanan, “Rüyalarımın Ötesinde” temalı eserleriyle Türkiye’de ilk fotoğraf sergisini gerçekleştiren genç yeteneklerden Melis Manav Erdinç Bakla Sanat Galerisinde, resim, heykel, fotoğraf, baskı resim, seramik disiplinlerinden oluşan Dibeklihan Koleksiyon Sergisi, İ.Hakkı Tonguç Sanat Galerisi’nde, yer alacak.” Dedi.

Dibeklihan Koleksiyon Sergisinin de önemine değinen Zehra Kayataş, “Neden önemli koleksiyon sergisi? Dibeklihan’ın kurucuları ve yöneticileri misyonlarına uygun şekilde bu koleksiyonu da canlı tutarak geçmiş yıllardaki sergilerde birikimlerini yeniden güncel şekilde bizlerle paylaşıyor. Böylece hem sanatçıyı hem de eseri ön plana çıkartmayı amaçlıyor. Koleksiyondan 32 eser yer alıyor bu sergide.” Dedi.

Sergi açılışında konuşan Dibeklihan kurucularından merhum Cenap Tezer’in de yakın arkadaşı olan duayen gazeteci yazar Can Pulak, devletin sanata yapması gereken yatırımı Tezer ailesinin yaptığının altını çizerken “Sevgili Cenap ve Gülay Tezer tüm birikimlerini buraya harcadılar ve hem Türkiye’ye hem de Bodrum’a böyle güzel bir sanat köyü kazandırdılar. Cenap Tezer gibi aydın, engin Cumhuriyet ve Türkiye sevdalısı insanların sayılarının artmasını diliyorum 19 Mayıs arifesinde.  Umuyorum ki böyle insanlarımız giderek daha çoğalır ve ülkemizi aydınlık yarınlara taşırlar. “ dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.