Bodrum Gündem

Bodrum’da Ecrimisil Konusu Çözülüyor

Bodrum’da Ecrimisil Konusu Çözülüyor

Bodrum’un yıllardan bu yana süren Ecrimisil cezalarının yüksekliği ve ödenemeyen Ecrimisil cezaları konusunda çözüm üretildiği ve önümüzdeki günlerde yeni bir düzenlemenin kamuoyu ile paylaşılacağı öğrenildi. Ak Parti Bodrum İlçe Başkanı Ömer Özmen konu ile ilgili detayları  kamuoyu ile paylaşacaklarını kaydetti…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Ak Parti ilçe Başkanı Ömer Özmen geçtiğimiz ay yaptığı Ankara ziyareti sırasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığına verdiği raporlar ve ecrimisil konusundaki düzenleme önerilerinin sonuç verdiğini söyledi.  Özmen; “Bilindiği gibi geçen ay ben ve birkaç Yönetim Kurulu Üyemiz ile birlikte Ankara’da Bodrum’a dair sorunların çözümü ve yeni yatırımlar ile ilgili olarak bakanlıklarla çeşitli görüşmeler yapmıştık. Uzun bir süredir Bodrum’un kanayan yarası olan ecrimisil sorununu sayın bakanımıza ilettik. Sayın bakanımızın talimatları ile bir sonuca ulaşmış durumdayız. Ak parti Bodrum ilçe Başkanlığı ve Bodrum İlçe Milli Emlak Müdürlüğümüz ile birlikte hazırladığımız raporlar ve öneriler doğrultusunda ecrimisil sorununa kalıcı bir çözüm bulundu. Önümüzdeki günlerde detaylarını bir basın toplantısı ile kamuoyu ile paylaşacağız…” dedi.

Yorumlar

  1. Selahattin Tümer dedi ki:

    Kamuya ait olan kıyı şeridi ve sahillerin kişi ve kurumlarca kanunsuz gaspı ve işgalinin cezası demek olan ecrimisil sorunun nasıl bir şekilde çözümleneceğini çok merak ediyorum. Ancak, bu akılcı (?) çözümün imar barışı veya köprülerden kanunsuz geçenlere getirilen cezaların affedilmesi gibi, yapanın yanına kar kalacağı, kanunlara uyan vatandaşların mağdur edilip, salak yerine konacağı bir çözüm (?) olacağına iddiaya girerim.