Bodrum Gündem

“Polisiye Edebiyatının Kraliçesi” Azeri yazar Azima Ağalarova Bodrum’a Geliyor…

“Polisiye Edebiyatının Kraliçesi” Azeri yazar Azima Ağalarova Bodrum’a Geliyor…

Yirminci Yüzyılın meşhur polisiye roman yazarı Agatha Christie’nin “Polisiye Edebiyatının Kraliçesi” ünvanı’na AĞLAYAN DUVAR kitabıyla ortak olması beklenen Azeri yazar AZİMA AĞALAROVA imza günü için Bodrum’a geliyor…

Bodrum Gündem Haber

Akyarların seçkin işletmesi Kardeşler Restaurant’ın davetlisi olarak Türkiye’ye gelen ünlü yazar çok ses getiren son kitabı Ağlayan Duvar’ı Türk okurları için Akyarlar Kardeşler Restaurant’ta 23 Mayıs Perşembe günü 13.00-16.00 saatleri arasında imzalıyor.

Ünlü yazarla tanışmak ve kitabını almak isteyen okurları Bodrum’un en güzel mahallelerinden Akyarlar’a davet eden Kardeşler Restaurant’ın işletmecisi Emine Aşık “Akyarlar aşığı,son dönemin en önemli yazarlarından AZİMA AĞALAROVA’yı ağırlamaktan dolayı mutluluk duyuyoruz.Bizi kırmayıp geldiği ve bizimle olduğu için çok teşekkür ediyoruz.Kendisiyle tanışmak,sohbet etmek isteyen Bodrum’luları ve tatilcileri Akyarlar’a bekliyoruz…” dedi.

Müthiş Bir Serüven…

Bir Türk ajanının görevi icabı sahte aşkı ile başlayan süreç, koyu bir aşka dönüşmüş, Yahudi kadının olağanüstü fedakârlığı ile aşkın tutkuları yaşanırken, acılar ve işkenceler içerisindeki yaşam aşkın kudretini yok edememiştir.

Bir İstihbarat romanı olan AĞLAYAN DUVAR, MİT-MOSSAD ve CIA üçgenindeki gizli ilişkileri, operasyonları, ekonomik ve siyasi anlaşmaları anlatırken, genç, yakışıklı Türk MİT ajanı’na hayır diyemeyen ve ona tüm benliği ile aşık olan, geçmişteki mutsuzluğunu Türk MİT Ajanı’nın şefkatli kollarında gidermeye çalışan, o’na bütün benliği ile aşık olan Yahudi bir kadının fedakarlığı ile imkansız bir aşk ekseninde anlatılıyor.

Roman 2019 yılının en ilginç İstihbarat ve Aşk romanı olarak çok ilgi çekeceğe benziyor.

Yılın Romanı olmaya aday iddialı bir yapıt.

Sürükleyici, anlatımı duru ve akıcı.

Konusu düşündürücü.

Okumaya başladığınızda elinizden bırakamayacaksınız.

İstihbarat ve polisiye sevenlerin ilgiyle okuyacağı Roman, aynı zamanda yüksek derecede duygusallık da içeriyor.

En önemlisi de, Türk İstihbarat ajanlarının ülkeleri için nedenli fedakârlık içerisinde hayatlarını vatanları uğruna feda edebileceklerini, vatan aşkının her şeyin üzerinde olduğunu vurguluyor.

 Azima Ağalarova Kimdir?

1959 yılında Azerbaycan Cunmhuriyeti’nin Zerdab şehrinde dünyaya geldi. 1981 yılında

Yabancı Diller Üniversitesi’nden mezun oldu. 1984 yılında Azerbaycan İçişleri Bakanlığı’nda göreve başladı. 1993 yılından beri Hamburg’da yaşayan yazar 5 dil bilmektedir.

Yazarın diğer kitapları:

Gecelerde Saklı Kaldım

Bakü’den Kahire’ye ve Stockholm’a Uzanan Yol

Yıpranmış Hayaller Peşinde

Uçak Kanadında Uçan Kuş

“A long trip from Baku to Cairo and Stokholm” İsveç’de yayınlandı ve Avrupa’nın 5 ülkesinde online satışa verildi.

Şimdi yazar “Bir kadının anatomisi” üzerinde çalışıyor.

Ağalarova Bir İstihbarat yazarıdır ve Almanya’nın Hamburg Şehrinde yaşamını sürdürmektedir.

Yorumlar

  1. Mehmet Nargiz. dedi ki:

    Son yıllarda okuduğum en sürükleyici roman.. Aşık bir Yahudi kadın raşel ve görevi için ölümü göze almış bir Türk subayı..murat ın öyküsü.. Bir kadının bu denli, iliklerine kadar aşık olmasını, acılarını, cümlelerle dans ederek anlatan ender yazarlardan biri ile tanışacaksınız… Eminim

    1. Azima Ağalarova dedi ki:

      Çok teşekkür ederim Sayın Mehmet bey. Beni onure ettiniz.