Bodrum Gündem

Dünya Dans Şampiyonası Bodrum’a Yakışır…

Geçtiğimiz yıl Aralık ayında yarışma için gittiği Adana’da hayatını kaybeden, Dünya Salsa 3.’sü Cem Demir anısına Bodrum’da bir etkinlik düzenlendi.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Belediye Başkanlığı’nın destekleri, Türkiye Dans Sporları Federasyonu ve Bodrum Dans Kulübü işbirliğinde gerçekleştirilen “Cem Demir Sportif Salsa Türkiye Şampiyonası” nın ilk gününde duygu dolu anlar yaşandı.

Bodrum Belediyesi Binnaz Karakaya Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen Türkiye Şampiyonası’nın Cem Demir ödül törenine Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Başkan Yardımcısı Ummahan Yurt, Türkiye Dans Sporları Federasyonu Başkanı Tolga Han Çinkitaş, Federasyon yetkilileri, merhum Cem Demir’in babası Kaptan Asım Demir ve çok sayıda izleyici katıldı.

Türkiye’nin farklı şehirlerinden 82 kulüp ve 560 dansçının katıldığı şampiyonada, Cem Demir’in nişanlısı Melisa Sahra Katılmış’ın solo performansı sonrası duygu dolu anlar yaşandı. Ayrıca salonda Cem Demir’in hayatını anlatan bir fotoğraf sergisi de yer aldı.

Çeşitli kategorilerde düzenlenen ilk gün yarışlarının ardından ödül törenine geçildi. Törende ilk olarak Federasyon Başkanı Çinkitaş tarafından, Kaymakam Bekir Yılmaz’a, Belediye Başkanı Ahmet Aras’a ve Bodrum Dans Kulübü Başkanı Fatih Özvezneci’ye Cem Demir anısına hatıra plaketi takdim edildi.

Törende Konuşan Kaymakam Yılmaz, talihsiz bir şekilde hayatını kaybeden Demir’e ve ailesine sabırlar dilerken, şampiyon dansçımızın hatırasını yaşatmak için düzenlenen etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür etti.

Türkiye Dans Sporları Federasyonu himayesinde gerçekleştirilen ve Cem Demir’in anısının yaşatılması için düzenlenen şampiyonanın çok değerli olduğunu ifade eden Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras da, katılan bütün kulüplere, sporculara ve seyircilere teşekkür etti.

Dünya Şampiyonası Bodrum’da Yapılsın

Dansın yeryüzünde bilinen ilk sanat dalı olduğu ifade eden Başkan Aras şunları söyledi: “Danstan önce hiçbir sanat kolu yoktu. İnsanlar duygularını ifade etmek için törenlerle ayinlerle dans etmeye başlamışlar ve tiyatro, resim ile diğer sanat kolları hep danstan sonra gelmiştir. Ortak bir sanat dalı olan dans özellikle gençlerin sportif manada katıldıkları kendilerini geliştirebildikleri özgüven kazanabildikleri ciddi bir sanat dalıdır. O yüzden buradaki arkadaşlarımı canı gönülden tebrik ediyorum. Ayrıca bu ve bunun gibi yarışmalar, Bodrum’a, Bodrum’un ruhuna, Bodrum’un tarihine, geçmişine yakışan ve şu anda burada bulunan sizler gibi çağdaş insanlara layık bir organizasyon. Bu gibi etkinliklerin devamı için bizler de elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Federasyon Başkanımız önümüzdeki yıl Dünya Şampiyonası’nın Bodrum’da yapılması için öneride bulundu. Bu konuda tabi ki çalışacağız ve  inşallah Bodrum’a Dünya Şampiyonasını kazandıracağız.”

Başkan Aras organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasını tamamladı. Tören, 2017-2018 sezonunun şampiyonlarına kupa ve madalyalarının verilmesi ile sona erdi.

“Cem Demir Sportif Salsa Türkiye Şampiyonası” 26 Mayıs Pazar günü etap yarışları ile devam edecek.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.