Bodrum Gündem

“Bodrum Amerikan Kültür Koleji 15 Dönümlük Yeni Kampüste Eğitime Devam Edecek…”

“Bodrum Amerikan Kültür Koleji 15 Dönümlük Yeni Kampüste Eğitime Devam Edecek…”

Bodrum Amerikan Kültür Koleji Kurucusu Çiğdem Demiralp,  2017 yılında velilerine verdiği sözü tutarak Koleji Ortakent’te 15 dönüm arazide yer alan yeni kampüse taşıdı.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem  

Geleceğe değer katacak liderler yetiştirmeyi hedefleyerek yola çıkıp Amerikan Kültür Kolejleri Konseptini Bodrum’a kazandıran kolejin kurucusu Çiğdem Demiralp “2017 Yılında bu yola çıkarken velilerime 2 yıl sonra büyük bir kampüse taşınma sözü vermiştim. Şimdi bu sözü tutmanın gururunu yaşıyorum” dedi.

2017-2018 eğitim öğretim yılında Bodrum merkezdeki 4 dönüm arazide kapılarını eğitime açan Bodrum Amerikan Kültür Koleji; 2 yıl gibi kısa bir sürede  Ortakent’te bulunan 3 bin metrekare kapalı toplam 15 dönümlük yeni kampüste eğitim hayatına devam edecek.

“Velilerime Verdiğim Sözü Tutmanın Gururunu Yaşıyorum…”

Kolejin kurucusu Çiğdem Demiralp konu ile ilgili olarak “Öğrencilerimizin rahat ve güvenli ortamda eğitim alabilmeleri için ciddi bir yatırımla Bodrum merkezde dizayn ettiğimiz yerleşkemiz de güçlü bir gelecek için; kendi kararlarını verebilen, özgüveni yüksek, özgür, mutlu ve demokratik öğrenciler yetiştirmek misyonu ile yola çıkmıştık. Amerikan Kültür Koleji’nin “Özgür Okul” sisteminde öğrencinin baskı altındayken değil, özgürken daha iyi öğrendiğine inanarak yol aldık. Bu anlamda hem öğrenci hem de velilerimizden çok sağlıklı geri dönüşler aldık ve yoğun bir talep gördük. 2017 Yılında bu yola çıkarken velilerime 2 yıl sonra büyük bir kampüse taşınma sözü vermiştim. Şimdi bu sözü tutmanın gururunu yaşıyorum. “ dedi. Demiralp,

Ortakent’te yer alan ve geçmiş dönemde okula ev sahipliği yapan kampüste eğitim verecek olan Bodrum Amerikan Kültür Koleji’nin öğrencilerine çok daha güzel olanaklar sunacağının altını çizen okul kurucusu Çiğdem Demiralp “Bu kampüs tepeden tırnağa tamamen öğrenci odaklı olarak inşaa edilmiş. Tüm ayrıntıları, anaokulundan liseye kadar her yaş dilimindeki öğrencinin ihtiyaçları gözetilerek düşünülmüş. Kampüs fiziki olarak daha önce hayata geçiremediğimiz bir çok faaliyetimiz için inanılmaz olanaklar sağlıyor. Kapalı spor ve  jimnastik salonu, yüzme havuzu, 500 kişilik konferans salonu, müzik odaları, laboratuvarlar ve benzeri pek çok ünite öğrencilerimizin  sağlıklı şekilde yararlanmaları ve sosyal becerilerini geliştirmeleri bakımından oldukça faydalı olacaktır. “

17 Haziran’da Yaz Okulu Başlıyor…

Bodrum Amerikan Kültür Koleji olarak bu yıl ilk kez yaz okulu programını hayata geçireceklerini kaydeden kolejin kurucusu Çiğdem Demiralp “Önceki yerleşkemizin fiziksel olanaksızlıkları nedeniyle yaz okulu programlarını hayata geçirememiştik. Başka eğitim kurumları gibi öğrencilerimizi tüm yaz boyunca aktiviteler için taşımak da sağlıksız bir yöntem olduğu için yaz okulu taleplerini ertelemiştik. 20 dönüm arazide hizmet vereceğimiz yeni kampüsümüzde öğrencilerimize gönül rahatlığı ile  17 Haziran 09 Ağustos tarihleri arasında içeriği oldukça dolu ve verimli bir yaz okulu programı hazırladık. Öğrencilerimizin istediği pek çok talebi artık kendi imkanlarımızla, kendi bünyemizde ve kendi oluşturduğumuz standartlarda rahatlıkla uygulayabileceğiz.

Lise İçin Kayıtlarımız Başladı…

Daha önce Anaokulu, İlkokul ve Ortaokul olarak eğitim verdiklerini söyleyen Çiğdem Demiralp, bu yıldan itibaren lise için de öğrenci kayıtları aldıklarını ifade etti. Demiralp sözlerine şöyle devam etti “Aslında bizi lise bölümü açmamız için velilerimizden inanılmaz bir talep görüyoruz. Özellikle 8. Sınıf velileri bizi bu konuda yalnız bırakmadı. Kampüsümüzün toplamda 750 öğrenci kapasitesi var. Yemekhanemiz de 750 kişilik. Eğitim istikrar işidir. Güzel olanaklara sahip kampüsümüzde çocuklarımız Anaokulundan itibaren üniversiteye gidene kadar Amerikan Kültür Koleji çatısı altında geleceğe hazırlanacaklar.”

500 Kişilik Konferans Salonu Bodrumlulara Açık Olacak…

Bodrum yarımadasında konferans salonlarının yetersizliğinin farkında olduğunu açıklayan Çiğdem Demiralp “Geçmişte olduğu gibi kolejimiz bünyesinde bulunan ve 500 kişilik kapasiteye sahip olan Bodrum Amerikan Kültür Koleji Atam Sanat ve Kültür Merkezi Salonu yine Bodrumluların hizmetinde olacaktır. Burada yapılacak pek çok sosyal faaliyete ev sahipliği yapacak olmanın mutluluğunu hep birlikte yaşayacağımıza inanıyorum” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.