Bodrum Gündem

Belediye Meclis Toplantısında Öne Çıkan Gündem Maddeleri…

Belediye Meclis Toplantısında Öne Çıkan Gündem Maddeleri…

Bodrum Belediye Meclisi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısında konuşan Ahmet Aras “Belediyenin tebligatına rağmen bunu istismar etmek isteyenler var. Kaçak yapıyı mühürlüyoruz, para cezası yazıyoruz, halen devam ediyorlar. Bodrum ahalisi belediyeyi bir otorite olarak kabul etmiyor. Biz de belediyeyi otorite olarak kabul etmesi için doğru ve esas standartlarımızı koyup, hukuki zeminde mücadele edeceğiz” dedi. 

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Belediyesi Herodot Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantının başında İYİ Parti Grubu tarafından verilen “1996-2000 yılları arasında Bodrum’da etkin bir kaymakamlık görevinde bulunan, Bodrum’da STK’larla birlikte ortak projelere imza atan, Bodrum halkının çok sevdiği rahmetli Uğur Boran isminin uygun görülen bir meydan veya sokağa verilmesi” önergesi oy birliği ile gündeme alınıp görüşülmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.

Bir yıllığına görev yapacak olan “Tahsil Yardım Komisyonu” üyeliğine CHP’li Mehmet Kocair ve Mustafa Coşkun ile İYİ Partili Hülya Aşkın seçildi.

Belediye sınırları içerisinde ikamet eden ve maddi imkanı kısıtlı olan başarılı öğrencilere 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında yapılacak tahsil yardım miktarının belirlenmesinin görüşüldüğü 7’inci gündem maddesi oy çokluğu ile Plan Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

“Bodrum Çiftçi Mallarını Koruma Meclisi”ne CHP’li üyeler İbrahim Emre Köroğlu, Mustafa Çortoğlu, Aşkın Parmak ve İbrahim Akbaş ile İYİ Partili İsmail Uslu seçildi. “Bodrum Çiftçi Malları Murakabe Kurulu”na da CHP’li üyeler Yunus Aslanparçası, Ayşenaz Gültekin Öncel, Tamer Mandalinci, Dursun Göktepe ve İYİ Partili Özlem Özdemir seçildi.

Pazaryerleri Hakkındaki Yönetmeliğe uygun olarak hazırlanan “Bodrum Belediyesi Pazaryeri Yönetmeliği” oybirliği ile kabul edildi. Başkan Aras, bu yönetmelikte pazaryerlerinde önceliğin Bodrum’da yaşayan pazarcılara tanınması, Pazar esnafının Bodrum Vergi Dairesi ve Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na kayıt olmaları gibi hususların altını çizdiklerini söyledi.

Lokanta Ruhsatlı Bazı Mekanlar Geceleri Bara Dönüyor…

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından söz alan İYİ Partili Meclisi Üyesi Atilla Serttaş, Bodrum’un Dünya’daki en iyi eğlence sektörüne sahip olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Dünya’da hiçbir eğlence merkezi Bodrum’un yanına yaklaşamaz. Gecede 60-70 bin kişinin bir arada eğlendiği, uyuşturucu ve asayiş sorununun çok az olduğu yer Bodrum’dur. Tabi bu zamanında belirlenen disiplin ve düzenden oluyordu. Son 2 yıldır, içkili lokanta ruhsatıyla iş yapan, geceleri bara dönen hem yanındaki restoranları rahatsız eden, yeme içme sektörünü zarar uğratan, hem de turistik tesislerimizi, koylarımız tehlikeye atan vahşi gürültü oluşmaya başladı. Çünkü önceden bar ruhsatı emniyet tarafından verilirdi, belediye bunu çok ağır denetlerdi. Ses sisteminden izolasyona kadar ama son 2 yıldır eğlence sektörü çok ciddi tehlike altına girmeye başladı. Çünkü bu içkili lokantaların hepsi açılış ve kapanış saatlerine uymayarak gerçek profesyonel, gece hayatına hizmet eden firmalara haksız rekabet yapıyor. Belediyenin işgaliye alanlarına sahne kurarak belediyenin kaldırımlarında barlar açılmış durumda ve bunların hepsi lokanta ruhsatıyla. Böyle giderse Bodrum gece hayatı darbe yiyecek. Bununla ilgili önlemler alınması gerekir.”

Belediyeyi Otorite Olarak Kabul Etmeyenler Var…

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, konu ile ilgili ilgilenecekleri ifade ederek, “İşgaliye ile ilgili önlemler alıyoruz. Halen belediyenin tebligatına rağmen bunu istismar etmek isteyenler, kaçak yapıyı mühürlüyoruz, para cezası yazıyoruz, halen devam ediyorlar. Yani şu anda Bodrum ahalisi belediyeyi bir otorite olarak kabul etmiyor. Biz de belediyeyi otorite olarak kabul etmesi için doğru ve esas standartlarımızı koyup hukuki zeminde mücadele edeceğiz. Bizim şu anda yapmaya çalıştığımız husus budur. Belediyemiz Bodrum’da her konuda otoritedir ve Bodrum hiçbir şekilde başıboş değildir. Biz tespit ettiğimiz her konuya müdahil olmaya çalışıyoruz ve olacağız bundan sonra” diye konuştu.

 

Yorumlar

  1. erdil ünsal dedi ki:

    07.06.2019 da bdr bld gönd
    Türkiye ve Avrupa eski güzeli Günseli Başar’ın girişimleriyle, 02-03 Haziran 2007 de Türk Tarih Kurumu (TTK) tarafından Marmara Koleji’nde düzenlenen, bilim adamlarınca masaya yatırılan,”Tarihten Bir Kesit: Etrüskler’in yüzde 97 ihtimalle Türk olduğu” adlı sempozyuma 30’a yakın Türk, İtalyan, Rus ve Amerikalı bilim adamı katıldı. Sempozyumun açılış konuşmasını yapan TTK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, ” tarihçilerin kazı çalışmalarında ortaya çıkardıkları bulgular ile yine DNA testlerinden elde edilen bulgular, İtalyanlar’ın ataları olarak bilinen ve Roma tarihinde önemli bir yer tutan Etrüskler’in yüzde 97 ihtimalle Türk olduğunu ve Anadolu’dan yaklaşık 2 bin 500 yıl önce İtalya’ya göç ettiklerini ortaya koyuyor” dedi

    Amerikalı akademisyen ve araştırmacı yazar Gene D. Matlock’un kitabı tercüme edildi ve “Hepiniz Türksünüz” adıyla yayınlandı. Kitabın İstanbul medyasına tanıtımı, yine Günseli Başar’ın maddi ve manevi katkılarıyla ve Muazzez İlmiye Çığ, Haluk Tarcan, Lale Gürman gibi Günseli Başar’ı seven ve onun çalışmalarına saygı duyan dostlarının da desteği ile gerçekleştirildi. Kitap tanıtımı etkili olmuş, yeterli olmasa da, İstanbul medyasında ses getiren haberlere konu olmuştu. Gene D. Matlock, İstanbul tanıtımında, kitabını neden ve nasıl yazdığını, bir Batılı yazar olarak bu konuya neden bu kadar ilgi gösterdiğini, üstü kapalı da olsa, uğradığı kilise baskısını anlatmıştı. Ünlü Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ da, engin bilgisiyle, Matlock’un anlatımlarını açıklayıcı katkılarda bulunmuştu.
    Bu kez, John Hooper araştırmasında,….”Yet the Etruscans, whose descendants today live in central Italy, have long been among the great enigmas of antiquity. Genetic research made public at the weekend appears to put the matter beyond doubt, however. It shows the Etruscans came from the area which is now Turkey – and that the nearest genetic relatives of many of today’s Tuscans and Umbrians are to be found, not in Italy, but around Izmir. Another recent genetic study, of “chianina” and three other Tuscan cattle strains, found they were unrelated to Italian breeds. Yet matches were found in Turkey and the Balkans, along the supposed route of some of ancient Italy’s most enigmatic immigrants… Kısaca, John Hooper 2018 sonlarında, Genetic araştırmalar DNA bulgular bir kez daha Etrusk’lerin İzmir civarından Italya’ya göç ettiklerini hatta,hayvanların beslenme şekillerinin kökeninin Türk hayvan besiciliğinden geldiğini vurgulamaktadır. Kaynak: https://www.oncevatan.com.tr/kayip-tarihimiz-ve-gunseli-basar-makale,29422.html
    Neyzen Tevfik, Halikarnas Balıkçısı, Sanat güneşi Zeki Müren Bodrumdan geçmiş ve değerleri korunmuş kişilerdir. Sayın Günseli Başar da Türkiye’yi Avrupa’da layıkıyla temsil etmiş ve Avrupa güzeli seçilmesi yanında,bir çok çalışma ve sempozyumlara maddi ve manevi katkısı olan bir değer olarak aramızda yer almıştır.Adının hiç olmazsa bir sokağa verilmesi istemi başta Sayın Prof.Dr. Nuran Atmanoğlu ve tarafımca bir çok kez eski Bodrum Belediye başkanına yazılı ve sözlü iletilmişse de bir karar alması sağlanamamıştır.Bu konuya önem verilmesini Sayın Günseli Başar’ın adının meydan veya bir sokağa verilmesinin de sayın medyanın desteklemesini saygılarımla takdirlerinize sunarım.
    Erdil Ünsal
    T:C. Başbakanlık
    Müsteşar Başdanışmanlığından
    emekli bürokrat