Bodrum Gündem

Hacivat ve Karagöz Bodrum’da Tatilde

Geleneksel Türk Kültürü ile sanatını gençler ve çocuklar için buluşturarak bir farkındalık yaratmayı hedefleyen Önderhan Beach Club Turkuaz Tur Turizm, Bodrum Sağlık Vakfı’nda eğitim gören engelli bireyler için çok anlamlı bir etkinlik düzenledi.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Hacivat ve Karagöz Türk geleneksel sanatlarının ve kültürünün en önemli ögelerinden birisi. Önderhan Beach Club Turkuaz Tur Turizm buradan yola çıkarak, Geleneksel Türk Kültürümüz ve sanatımızın farkındalığını artırmak amacı ile Hacivat ve Karagöz Gölge Oyununu turizm ile buluşturan etkinlikler düzenliyor.

Önderhan Beach Club Turkuaz Tur Turizm kendi tesislerinde oluşturmaya çalıştığı bu farkındalığı Bodrum Sağlık Vakfı’nda eğitim gören engelli bireyler ile de paylaştı. Sponsorluğunu Önderhan Beach Club Turkuaz Tur Turizm A.Ş.’nin üstlendiği ve Geleneksel sanatçımız Tayfun Özeren’in hazırladığı ve sunduğu Hacivat&Karagöz Gölge Oyunu gösterisi Bodrum Engelliler Sağlık vakfında öğrencileri, veliler ve personeller tarafından ilgi ile izlendi.

“Hacivat Karagöz Tatilde, Tabletler Evde…”

Önderhan Beach Club Turkuaz Tur Turizm daha öncede Bodrum Mandalina Birliği ile birlikte Bodrum Mandalinasının üretiminden, toplanmasına kadar olan süreci yerli ve yabancı misafirlere tanıtılması ve bir farkındalık yaratılması için bir proje gerçekleştirilmişti.

Bu projenin ardından yeni ve çok anlamlı bir proje daha yaratan Önderhan Beach Club Turkuaz Tur Turizm genel Müdürü Onursal Özatacan Geleneksel Türk Kültürümüz ve sanatımızın farkındalığını artırmak amacı ile Hacivat ve Karagöz Gölge Oyununu turizm ile buluşturan etkinlikler düzenlediklerini kaydederek “Geleneklerimiz ve kültürümüze sahip çıkmak, özellikle genç neslimizin farkındalığı artırmak, çocuklarımızın hayal gücünü artırmak adına bu sanata sahip çıkmaya çalışıyoruz. Bu heyecanımız turizm ile buluşturmaya karar verdik. Çünkü tatil boyunca misafirlerimizin aktif ve katılımcı olmasına olanak sağlayan bir etkinlik olduğunu düşünüyorum. Çocuklarımıza atölye çalışmaları yaparak bu sanat ve geleneksel kültürümüzle buluşturmayı hedefliyoruz. Sloganımız ise; Hacivat Karagöz Tatilde, tabletler evde…” dedi.

Geleneksel Kültürümüze Destek vermeye Çalışıyoruz…

Özatacan sözlerine şöyle devam etti; “Bodrum Sağlık Vakfı’da yine bizleri için çok önemli bir oluşum. Burada eğitim gören engelli kardeşlerimizle de Geleneksel Türk Kültürümüzün en dikkat çeken Karagöz ve Hacivat Gölge Oyununu paylaşmak istedik. Tayfun Özeren üstadımız yüzyıllardan bu güne gelmiş bu kültürü yaşatmaya çalışıyor, bizlerde acizane buna destek vermeye çalışıyoruz. Bodrum Sağlık Vakfındaki bu etkinlik çok anlamlı ve duygulu…”

Öğrencilerin büyük keyif aldığı Gölge Oyunu gösterisinde emeği geçen Tayfun Özeren’e Kurum Müdürü İlknur Şengül tarafından Teşekkür Plaketini taktim edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.