Bodrum Gündem

Çoksesli Koronun Konserinde Oturacak Yer Kalmadı…

Bodrum’un ilk çoksesli korosunun, dün akşam Heradot Kültür Merkezindeki konserine katılanlar oturacak yer bulamadı.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Müzisyen İlkin Tokay tarafından 2017 yılında kurulan Bodrum’un ilk çoksesli korosu Bodrum Çoksesli Korosu’nun konserinde olan misafirler oturacak yer bulamadı.

22 eserin seslendirildiği konser hakkında konuşan İlkin Tokay “Koromuz 2017 yılında amatör koristlerden kuruldu.  Koro çalışmalarımızı eşim ve meslektaşım Defne Kozanoğlu Tokay ile birlikte yürüttük.  Koronun repertuarında Beethoven, Mozart,  Schubert, Muammer Sun, Adnan Saygun gibi klasik çoksesli korolarda bulunan standart eserlerin yanı sıra Doç. Dr. Serdar Öztürk’ün halkımızın müzik kültürü ve zevkine hitap eden Avni Anıl, Erol Sayan, Sadettin Kaynak’ın Türk Müziği eserleri ve Türk Halk Müziğinin çoksesli müziğe uyarlanmış düzenlemeleri bulunmakta.  Ayrıca 18 Haziran 2019 tarihi İTÜ Çoksesli Korosunun 1980 de vermiş olduğu ilk konserin yıl dönümü olduğu için bu tarihi özellikle seçtik. “ dedi.

Koronun iki bölümde seslendirdiği toplam 22 esere seyirciler de coşku ile eşlik ettiler. Konserde şef olarak da görev yapan Defne Kozanoğlu Tokay ve koristlerden Dilek Görgülü solo şarkılar seslendirdiler. Oturacak yer kalmadığı için kimi seyircilerin merdiven boşluğunda izledikleri konser ayakta dakikalarca alkışlandı.

İlkin Tokay ve Defne Kozanoğlu Tokay yönetiminde, 43 Koristin yer aldığı konsere iyano ve akordeonda İlkin Tokay, Viyolenselde Serdar Gökmen, Mandolinde Dilek Görgülü, kudüm-bendirde Selçuk Yazıcı ve gitarda Alpagut Öztaş eşlik etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.