Bodrum Gündem

Eğlenceli Bir Şov ve Muhteşem Bir Konserdi…

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğünce düzenlenen “Bodrum Konserleri” kapsamında Bodrum Kalesinde yapılan organizasyonla Bodrumlu sanatseverlerle bir araya gelen Two Turkish Tenors izleyiciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlanan bir performans sergilediler.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem  

Klasik konserlerin ötesinde interaktif olarak hazırlanmış olan konserde; dünya çapında üne sahip opera sanatçısı Cenk Bıyık ve tiyatro, televizyon ve sinema yapımlarının aranılan oyuncusu tenor Atılgan Gümüş tarafından sergilenen ve yaklaşık 2 saat süren gösteri seyircilerin büyük beğenisini kazandı.

Operadan caza, rock’tan blues’a, latin’den R&B’ye, heavy metalden türküye ve poptan arabeske uzanan geniş repertuvarları ile klasik müzik konserlerinin ötesinde şarkıların arasına serpiştirilmiş ince esprilerle süslenmiş skeçler seyircileri kahkahaya boğarken, Cenk Bıyık ile Atılgan Gümüş’ün performansı büyük beğeni kazandı.  Bodrum Kalesi Kuzey Hendeğinde konseri izlemeye gelen seyirciler pek çok şarkıya eşlik ederken, konservatuvardan iki sınıf arkadaşının 20 yıl sonra sahne üzerindeki müzikal düellosuna tanıklık ettiler.

Oldukça eğlenceli bir o kadar da muhteşem olan konserde iki arkadaşın müzikal olarak karşılıklı atışmasında seyirciler de jüri oldu.  Şovun seyirciyi “jüri” olarak hissettiren yapısında Cenk, Atılgan’ın şarkıları yorumlamasını laubalice bulurken, Atılgan ise Cenk’in tarzını abartılı ve snop olarak değerlendirdi. Dakikalar ilerledikçe bu iki tenorun sahnedeki yetenek sergileme kavgası o denli çığırından çıktı ki olay, öğrencilik yıllarına ve özel hayatlarına dek uzanan sataşmalarla müzikal bir hesaplaşmaya döndür. İşte birbirlerine bu denli kızan ancak bir o kadar da hayranlık duyan “Two Turkish  Tenors”da kimin haklı olduğuna karar veren jüri her iki sanatçıyı da ayakta alkışladı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.