Bodrum Gündem

“Büyük Devrimcisin Baba. Hiç Pes Etmedin, Hep Savaştın…”

“Büyük Devrimcisin Baba. Hiç Pes Etmedin, Hep Savaştın…”

Bodrum Belediyesi Eski Fen İşleri Müdürü Onur Çevik’in babası memleketi Samsun’da toprağa verildi.  Oğlu Onur Çevik, babası için veda yazısı kaleme alırken dostlarından babasını dua ya da bir tek rakı ile anmalarını istedi.  

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Samsun’un İlk Adım ilçesinde sevenlerinin göz yaşları arasında kılınan cenaze namazı sonrası son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye Bodrum eski Belediye Başkanı Mehmet Kocadon çelenk gönderdi.

Merhum Kadir Çevik için Bodrum Belediyesi  Fen İşleri eski Müdürü Onur Çevik, oldukça duygusal bir veda mektubu kaleme aldı.  Emekli olan babasını pes etmeyen bir devrimci olarak niteleyen Onur Çevik’e ait mektubun detayları şöyle;

“Baba,

Bak herkes burada. Sen çok severdin dostu, muhabbeti, kalabalığı. Çok yoldaşın, evlatların, öğrencilerin, dostların, yoldaşların. Büyük Devrimcisin. Hep direndin, hep savaştın faşistle, lümpenle, oportinistle. Hiç Pes etmedin. Bu sefer de savaştın bizi bırakmamak için biliyorum. Olmadı bu sefer. Ama sana söz; senin savaşını bizler, evlatların, yoldaşların ömürlerinin sonuna kadar sürdürecek.

Işıklar içinde olacaksın biliyorum. Ömrün boyunca saçtığın ışık seni de yolumuzu da aydınlatacak.

Siz dostlar; sizi, memleketini çok severdi. Vasiyetiydi Samsun’a dönmek. İşte şimdi getirdik sizi selamlamaya.

Canımız, atamız sizlere emanet.  Sizlerden tek arzum; isteyenler dualarını, isteyenler bir tek rakılarını bu gece babamdan esirgemesinler. Doyamadığın sevdiklerin seni bekliyor diye sana doyamayanlar seni uğurlamaya geldi babam. Sağlıcakla kal… “

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.