Bodrum Gündem

“Amaç ODTÜ’ye Kafası Yıkanmış Militan Sokarak Ortak İradeyi Ve Mantığı Bozmaktır…”

Bodrum Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mezunları Derneği (BODTÜM)Yönetim Kurulu üyeleri ODTÜ Yerleşkesinde Yapılmak İstenen KYK Yurdu Hakkında Basın Açıklaması yaptılar.  Açıklamada söz konusu yurdun tamamen ODTÜ’nün genel yapısının değiştirilmesine yönelik siyasi bir amaç güttüğü ifade edildi.

Çiçek Bozoğlu /Bodrum Gündem

BODTÜM Başkanı Eftal Köklü tarafından okunan yazılı basın açıklamasında “Orta Doğu Teknik Üniversitesi yerleşkesine bir KYK Yurdu yapımı girişimi ve bununla ilgili gelişmeler tüm sağduyulu çevrelerde olduğu gibi BODTÜM (BODRUM Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mezunları) Derneği” tarafından da endişe ile izlendiği dile getirildi.

“ODTÜ’ye Yeni Yurt Binası Yapılması Gerekiyorsa Bunu ODTÜ’lüler Yapar…”

BODTÜM Başkanı Eftal Köklü yaptığı açıklamada, ODTÜ’lülerin okulun kurulduğu 1956 yılından bu yana öncüsü olduğu “Özgürlükçü-Katılımcı-Demokrat-İlerici-Yurtsever-Anti Emperyalist” geleneği gereği yabancı unsurların ODTÜ’lülerin fikir ve görüşlerini dikkate almadan dışarıdan müdahaleler ile ODTÜ’yü ODTÜ yapan fiziki, sosyal ve kültürel altyapıyı değiştirme girişimleri kabul edilemeyeceğinin altını çizdi.

Eftal Köklü konuşmasına şöyle devam etti “ODTÜ, ülkemizin gelişme ve kalkınmasında lokomotif görevi üstlenmiş birkaç önemli kurumdan biridir. Bu görevi yerine getirmesinde, 1956’dan bu yana bünyesinde verilmekte olan nitelikli eğitimin yanı sıra ODTÜ’lü öğrenci, öğretim üyesi, çalışan ve mezunların yıllar içinde hep birlikte oluşturdukları ve sahip çıktıkları “Özgürlükçü-Katılımcı-Demokrat-İlerici-Yurtsever-Anti Emperyalist” geleneğin büyük payı vardır. ODTÜ’nün ve ülkemizin geleceği için bu geleneğin korunması çok önemlidir.

Bu nedenle…

ODTÜ geleneğine yabancı unsurların ODTÜ’lülerin fikir ve görüşlerini dikkate almadan dışarıdan müdahaleler ile ODTÜ’yü ODTÜ yapan fiziki, sosyal ve kültürel altyapıyı değiştirme girişimleri kabul edilemez.

ODTÜ’ye yeni yurt binası yapılması gerekiyorsa bunu ODTÜ’lüler yapar.” Dedi.

“Amaç ODTÜ’ye Kafası Yıkanmış Militan Sokarak Ortak İradeyi Ve Mantığı Bozmaktır…”

Eftal Köklü daha sonra BODTÜM üyelerinden 1963-1969 yılları arasında ODTÜ’de öğrenci olan Ahmet Sönmez’e söz verdi.  Sönmez; yaşanan hadise ile ilgili kısa bir değerlendirme konuşması yaparken söz konusu durumun bir ilk olmadığını, nerdeyse kurulduğu günden bu yana pek çok yönetim döneminde benzeri yöntemlerle ODTÜ geleneği ve felsefesinin onarılmaz biçimde yara almasına yönelik müdahalelere  uğradıklarını belirterek “Orada yapılmak istenen yapının ruhsatsız olduğu 3 aydan bu yana yazılıp çizildi. Rektör sıfatını taşıyan beyefendinin hala haberi yoksa burada rant ve siyasi aidiyet konusu var. Kredi ve Yurtlar Kurumunun mevcut yerin hemen yakınında 3 bin kişilik yurt yapabilecek kendine ait bir arazisi mevcut. Kredi Yurtlar Kurumunun yaptığı şudur; ODTÜ’nün kendisine ait araziyi bedava gasp edip tahsis etmek ve orada kendine ait araziyi de AVM diye değerlendirmek.  İlericiliğin sarsılmaz kalesi olan ODTÜ’nün kalbine yobaz mekanizmalar tarafından yönetilecek olan bir yurt yaparak, oraya özel olarak yerleştirecekleri 3 bin 5 bin civarında kafası güzelce yıkanmış militan sokarak oradaki ortak iradeyi ve mantığı bozmaktır. Yani bu bir ağaç kesme olayı değildir. Keşke ağaçlar da kesilmeseydi. “dedi.

Basın toplantısına BODTÜM Yönetim Kurulu üyeleri ve ODTÜ mezunları katıldı.

ODTÜ MEZUNLARI KONSEYİ’nin 7 Temmuz 2019 günü yayınlamış olduğu bildiri şöyle:

 

 ODTÜ’de KYK Yurdu İstemiyoruz!

Kendi Yurdumuzu Yapıyoruz!

Daha iki gün önce;

Sorumluları bir kez daha uyarıyoruz

ODTÜ’nün yurt sorununu da öğrenci, öğretim üyesi, çalışan ve mezunları ile biz ODTÜ’lüler çözeceğiz.

ODTÜ’nün üniversite bütünlüğünü bozacak her türlü girişimin karşısında olacağız….

demiştik.

Bugün buradan duyuruyoruz ki;

ODTÜ’nün, ODTÜ öğrencilerinin ihtiyacı olan yurdu biz ODTÜ’lüler yapacağız.

Ülkenin ekonomik olarak dar boğazda olduğu bugünlerde KYK mali olanaklarını başka yerlerde kullansın.

Yasal gereklilikler yerine getirilmeden başlatıldığı söylenen çalışmalar için de hukuki girişimlerde bulunacağız. Ve yapılan protokolün iptalini talep edeceğiz.

Biz ODTÜ Mezun Dernekleri Konseyi olarak;

ODTÜ’ye yurt yapma kampanyasını başlatıyoruz. Başta Rektörlük olmak üzere tüm ODTÜ bileşenlerini ve ODTÜ dostlarını kampanyamıza destek olmaya çağırıyoruz.

Yarın bankalarda açtıracağımız;

ODTÜ’ye YURT YAPIYORUZ

Kampanyası hesabını duyuracağız.

ODTÜ MEZUNLARI KONSEYİ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.