Bodrum Gündem

Bodrum Rotary’de 2019-2020 Dönem Başkanları Göreve Başladı

Bodrum Rotary Kulübü, Bodrum Rotarct ve Bodrum İnteract kulüpleri 2019 ve 2020 dönem başkanları geleneksel Rotary töreni ile görevlerini devraldılar.  Rotay Kulüplerinin 2019 ve 2020 dönem sloganı “Rotary Dünyayı Birleştirir…”

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Rotary Kulübü 2018 ve 2019 dönem Başkanı Figen Uyanık, 2019 ve 2020 dönem başkanlığını Muzaffer Dağgez’e devretti. 2019 ve 2020 Bodrum Rotary Kulübü dönem Başkanı olan Muzaffer Dağgez ile birlikte Petek Atalay Dilek Taşkıran, Fatma Cingöz ve Figen Uyanık görev yapacaklar.

16 Temmuz gecesi Bodruim Otel’de gerçekleştirilen geleneksel devir teslim töreninde Bodrum Rotary Kulübü 2018-2019 dönem Başkanı Figen Uyanık, başkanlık döneminde gerçekleştirdiği faaliyetleri ve projeleri anlattıktan sonra birlikte çalıştığı arkadaşlarına ve destek verenlere birer hediye taktim etti.

Daha sonra da Rotary’nin geleneksel ritüeli gerçekleştirildi. Bodrum Rotary Kulüp 2019 ve 2020 Dönem Başkanı Muzaffer Dağgez Rotary Dünyayı Birleştirir…” teması ile görevi teslim aldı.

Geleneksel devir teslim törenine Bodrum ve Karia Rotary kulübü üyeleri, Bodrum İnteract ve Rotaract kulübü üyeleri ile misafirler katıldı.

Derin Anlamlar İçeren Sorular Soruldu…

Devir Teslim töreninde konuşan Bodrum Rotary Kulüp 2019 ve 2020 Dönem Başkanı Muzaffer Dağgez katılımcılara hitaben yaptığı konuşmanın başında “Düşündüklerimiz, söylediklerimiz, yaptıklarımız gerçeğe uygun mu? İlgililerin tümü için adil mi? iyi niyet ve daha iyi dostluklar sağlayacak mı? İlgililerin tümü için yararlı mı?” şeklindeki soruları sorarak başladı. Dağgez; “Sizlerle birlikte daha çok insana umut olacağımız, dünyamızı ve çevremizi daha yaşanılır hale getireceğimiz, toplumumuzda, çevremizde ve kendimizde değişimi günlük yaşam biçimi olarak hayata geçireceğimiz ve unutulmaz olarak anılacak bir dönem giriyor olmanın büyük heyecanı içindeyiz…” dedi.

Atatürk ilkelerine sıkı sıkıya bağlıyız ve doğaya saygılıyız…

Başkan Muzaffer Dağgez konuşmasını şu sözler ile sürdürdü; “Farklılıklarımızı bir güç ve zenginlik kaynağı olarak görüyor, kapsayıcı hoşgörü ve saygıyı bir ilke olarak kabul ediyor ve birleşik Rotary gücümüzün çok farkında olarak ve kararlılıkla ortak hedeflerimize doğru yürüyoruz. Tüm dünyaya umut veren Rotary Dünyayı Birleştirir temamızın barışa hizmet edeceğinin, toplumumuzu ve bölgemizi geliştireceğinin farkındayız. Rotary Dünyayı Birleştirir diyebilmek için ailelerimizi, üyelerimizi kulüplerimizi ve toplumumuzu da birleştirecek bir anlayış içerisinde hareket edecek ve Rotaraktörlerimiz ve İnteraktörlerimiz ile birlikte büyük Rotary ailemizin kendinden önce hizmet ideali ile kaynaşmasını sağlayacağız. Defalarca tanık olduğumuz gibi, tüm başkanlarımız ve bütün bölge görevlilerimiz Atatürk ilkelerine sıkı sıkıya bağlı, doğaya saygılı, aynı heyecan duyguları ile yüklü, yüreği toplumdan aldıklarını Rotary yoluyla geri verebilmek yolunda hizmet etmek için çarpan ve artık harekete geçmeye hazır büyük bir takımız. İnanarak altına tekrar çizmek gerekirse; bizler yegâne sermayesi üyeleri olan büyük ve güçlü bir liderler takımıyız. Hizmet götüreceğimiz ihtiyaç sahiplerinin verecekleri hayır duasından daha büyük bir ödül tanımadığımız, hizmetlerimizde umut dağıtacağımız ve başarıyı hep birlikte kutlayacağımız bir dönem için haydi başlayalım artık diyoruz…”

Başkan Dağgez sözlerini “Zamanımızı ve bilgi birikimlerimizi insanlık adına paylaşacağımız Rotary Dünyayı Birleştirir temamızı vereceğiniz hizmetler ile zenginleştireceğiniz ve tüm hayallerinizi hayata geçireceğiniz bir dönem olmasını diliyoruz…” şeklinde tamamladı.

Devam Eden Projeler ve Yeni Projeler…

Bodrum Rotary Kulübü, Bodrum Rotarct ve Bodrum İnteract kulüpleri 2019 ve 2020 döneminde; Pınarlıbelen okuluna bir fen laboratuvarı kazandırmak, Etrim projesine hayat vermek, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile müşterek projeler gerçekleştirmek, toplum birliğini çalışması içerisinde kermesleri devam ettirmek ve kulübe yeni üye kazandırmak gibi bir çok projenin gerçekleştirileceğini kaydettiler.

Dünyanın en çok üyeye sahip ve en büyük sivil toplum örgütü olan Rotary’nin bir milyonun üzerinde üyesi bulunuyor…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.