Bodrum Gündem

SIRA BEN DE Mİ? Fethiye’de Gazeteci Mesut Bölük’e saldırı

SIRA BEN DE Mİ? Fethiye’de Gazeteci Mesut Bölük’e saldırı

Fethiye’de kordonda bulunan bir dalış teknesinde, dalış tüpü patlaması olayını görüntüleyen yerel gazeteciye saldırdılar. Görevini yapmaya çalışan gazeteci Mesut Bölük gözünden yaralandı. Muğla’da görev yapan yerel gazeteciler “Acaba şimdi sıra kimde?” diye soruyor.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Fethiye Gazeteciler Derneği Başkanı ve Ege Gazetesi imtiyaz sahibi Mesut Bölük, ilçe merkezinde bulunan sahil bandında bulunan bir dalış teknesinde, büyük bir gürültü ile dalış tüpü patlaması olayını görüntülediği sırada, bir grup vatandaş ile sözlü tartıştı. Tartışma sırasında bir kişi gazetecilik görevini yapmaya çalışan Bölük’ü saldırarak darbetti. Bölük sol gözünden yaralandı.

Sadece Gazetecilik Görevimi Yaptım…

Gazeteci Bölük olayın ardından hastanede tedavi altına alındı. Darpedilerek yaralan gazeteci Bölük rapor alıp, kendisini darbeden kişiden şikayetçi oldu. Emniyet’teki ifade sonrası açıklama yapan Gazeteci Bölük, “Şehir içindeyken bir patlama sesi ve çığlık sesi duyunca gazetecilik refleksiyle sese doğru ilerledim. Kalabalık içinde patlayan tüp ve yerde yatan bir kişi gördüğünü, olay yerinde yaralıya yapılan müdahalelere engel olmayacak şekilde, biraz geriden olayı fotoğraflamaya başladım…” dedi.

Saldırgan Vurdu ve Parmaklarını Gözüne Soktu…

Bölük olayın detaylarını şu şekilde anlattı; “Bu sırada bir teknedeki kişi, ‘Niye çekiyorsunuz? Bunları çekip biraz sonra sosyal medyada yayınlayacaksınız’ diye bağırdı. Ben de hemen kimliğimi açık edip gazeteci olduğumu söyledim. Bu sırada yerde yatan yaralıyla ilgilenen iri yapılı kişi kalkar kalmaz bana vurdu ve parmakları gözüme girdi…”

Kamuyu Doğru Bilgilendirmenin Peşindeyiz…

Bölük, kendisine vuran kişinin olayın ardından çok ağır küfür ve hakaret de ettiğini ileri sürdü. Fethiye’nin turistik bir ilçe olduğunu, patlama sesi duyanların bomba gibi yanlış yorumlar yapabildiğini vurgulayan Bölük, “Biz bu gibi dedikoduların olmaması için bu görevi yapıyoruz. Yaralanan kişiden, akan kanından nemalanmak için bu işi yapmıyoruz. Vatandaşı doğru bilgilendirmek için oradaydım. Fethiye Gazeteciler Derneği başkanı ve bir gazeteci olarak yaşanan olay nedeni ile çok üzgün ve kızgınım. Farklı illerde de bu gibi üzücü hadiseler yaşanabiliyor. Kamu görevi yapılan gazetecilerin daha sıkı tedbirlerle korunması gerektiğini her fırsatta dile getiriyoruz…”  şeklinde konuştu…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.