Bodrum Gündem

Bodrum Cezalandırılıyor mu?

İnşaatı bir süre önce duran Yeni Devlet Hastanesinin yapımına tekrar başlanması için bir gurup vatandaş eylem ve basın açıklaması yaptı. Muğla eski Milletvekili Akın Üstündağ “Bakanlığın bu işe el atması ve sorunu çözmesi gerekiyor…”dedi.  

Bodrum Gündem Haber

Bodrum’da yapımına 2017 yılında başlanan ve bir süre önce yapımı duran Yeni Devlet Hastanesi ile ilgili bir basın açıklaması yapıldı. Turgutreis Engelliler Kültür Sanat Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (ENGENÇDER) tarafından organize edilen basın açıklamasına, dernek üyeleri ve vatandaşların yanı sıra geçmiş dönem CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ da katıldı.

Yeni Devlet Hastanesi şantiyesi girişindeki basın açıklaması öncesinde 10. Yıl Marşı ve İzmir Marşı çalındı. Açıklamaya katılanlar üzerinde “Bodrumlular ölüyor”, “İsviçre gibi vergi verip Somali gibi sağlık hizmeti alıyor güzel Bodrumlu”, “Bitmeyen hastane bitirdi bizi”, “Devlette sıra çok, özele para yok, ölelim mi biz?”, “Bahane değil, hastane istiyoruz” yazılı dövizler taşıdı.

Basın açıklaması Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitler için saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Biz De Denize Girmek İsterdik Ama Birileri Bunları Yapmak Zorunda…

Daha sonra bir konuşma yapan derneğin başkan yardımcısı Necdet Öcal, 2018 yılında kurulan derneğin çalışma alanlarından bahsetti. Basın açıklamasına katılımın az olmasına da dikkati çeken Öcal, “Biz bu basın açıklaması çağrısını Bodrum’u sevenler olarak yaptık. Bodrumlu olmak çok güzel bir duyguydu ama bu hastanenin yapılmasına katkı sağlamak için bizlerin gelmesi, diğer insanların burada olmaması çok üzücü. Biz de denize girmek isterdik ama birileri bunları yapmak zorunda. İşte o birileri sizlersiniz, bizleriz. Biz bunun için buradayız…” diye konuştu.

Mevcut Hastane İhtiyaca Cevap Veremiyor!..

ENGENÇDER Yönetim Kurulu Üyesi Volkan İlgüz ise basın açıklamasını okudu. Basın açıklamasını hiçbir siyasi parti bayrağı altında yapmadıklarını ifade eden İlgüz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu açıklamayı hiçbir siyasi parti bayrağı altında olmaksızın, tamamı ile Bodrumluların mevcut Bodrum Devlet Hastanesinde yaşadıkları mağduriyetleri dile getirmek ve Bodrum halkının ve misafirlerinin, yüce devletimizin sunduğu sağlık hizmetlerinden aziz Türk milletine yakışır şekilde yararlanacağı yeni devlet hastanesine kavuşma ihtiyacını ve arzusunu dile getirmek üzere yapmaktayız. 

Mevcut devlet hastanemiz artık artan Bodrum nüfusuna ve özellikle yazın bir buçuk milyon kişiye ulaşan yoğun nüfusuna kesinlikle cevap verememektedir. 

Hastanemizin polikliniklerinden sıra alabilmek için haftalarca önceden randevu almak gerekmektedir. Muayene olduktan sonra ise tedavi süreci yetersiz malzeme ve ekipman sebebi ile çok yavaş yürümekte, başka hastaneler sevk ile sonuçlanmaktadır. Bodrum halkı olası ciddi rahatsızlıklarında Muğla, İzmir, Aydın gibi uzak Büyükşehir hastanelerine hasta halleri ile yollara revan olmaktadır veya özel sektörün hastanelerinde varını yoğunu sağlığı için feda etmek zorunda kalmaktadır. 

Mevcut Devlet Hastanesinde hastalar araçlarını hastanenin kilometrelerce uzağına park etmek zorundadır. Bu durum özellikle yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın zaten zor olan hayatlarını çekilmez hale getirmektedir. 

Mevcut Devlet Hastanemizin Hijyen koşulları 21. Yüzyıl Türkiye’sine yakışmayacak boyutlardadır. Bu durum özellikle Yurtdışından gelen, Yerli ve Yabancı turistlere karşı Ülkemizin ve İlçemizin imajını ve prestijini oldukça büyük derecede zedelemektedir. 

Bodrum Halkı en az bir Erzurumlunun Erzurum Devlet Hastanesinde, Malatyalının Malatya Devlet Hastanesinde aldığı, çağdaş ve uygar şekilde yaralandığı Devletimizin sunduğu sağlık hizmetlerinden yararlanmak istemektedir. Yüce Devletimizden en kısa sürede yarım bırakılan Bodrum Devlet Hastanesi inşaatına tamamlanması adına adımlar atmasını, Devlet hastanesi inşaatını tamamlamasını BodrumIulara hak ettiği şartlarda sağlık hizmeti almaya kavuşturmasına biz BodrumIuların bu feryadına ses vermesini dilemekteyiz…”

Üstündağ; “İnsan Acaba Bodrum Cezalandırılıyor mu Diye Düşünüyor”

İlgüz’ün konuşması sonrası kürsüye geçmiş dönem CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ geldi. Akın Üstündağ, “Aslında ben buraya davet edildiğimde müthiş bir kalabalık olacak diye bekliyordum. Çünkü Bodrum’un sağlık altyapısı neredeyse yok. Şurada birkaç tane özel hastane olmasa hakikaten büyük sıkıntı çekeceğiz…” diye konuştu. 2017 yılının başında Yeni Devlet Hastanesi inşaatına başlandığını hatırlatan Üstündağ, sözlerine şöyle devam etti: “Bodrum Devlet Hastanesi yapım işi 1 Şubat 2016 da ihale edildikten sonra ancak bir yıl sonra 2017 de inşaata başlanabilmiştir. Nitekim 06.10.2016 tarihli soru önergesiyle zamanın Sağlık Bakanı Recep Akçay’a hastane yapımının neden başlamadığını, ihalenin iptal edildiği dedikodularının doğru olup olmadığını sormuştum. Zaten 700 günlük yapım süresi olan yapım işinde süre ilerledikçe artan maliyetler gerekçe gösterilerek şirket yapım işine devam etmemiştir. Anlaşılan her kafadan başka bir ses çıkıyor, Biri şirket tasfiye oluyor diyor, biri Toki devam edecek diyor. Ama bir yıldır çivi bile çakılmıyor. Burada yapılması gereken iş bir an önce yeni bir ihale açılarak kalan işlerin tamamlanmasının sağlanmasıdır. Yoksa şirketin tasfiyesini beklemek Bodrum halkını daha çok mağdur edecektir . Kaldı ki iş yapım süresi olan 700 gün çoktan dolmuştur. Bu haliyle bu iş yılan hikayesine dönmüştür. Bakanlığın bu işe el atması ve sorunu çözmesi gerekiyor…”

Polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri aldığı eylem, konuşmaların ardından sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.