Bodrum Gündem

Doğa ve Kadının Gücü Defilenin Ana Teması Oldu… BG ÖZEL FOTO GALERİ…

Özlen Ayata ‘nın bu yıl 7. Sini düzenlediği “ Ki-She-Sel” isimli defilesi Dibeklihan Orhan Kemal Meydanındaki yüzlerce kişi tarafından büyük beğeni kazandı.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Modacı Özlen Ayata’nın 8 ay boyunca durmaksızın büyük bir emekle hazırladığı “ Ki-She-Sel” Defilesinde kıyafetlerin yanı sıra takılar ve saç aksesuarları dahil 485 adet ürün ayakta alkışlandı.

Defilenin açılış konuşmasını Dibeklihan kurucularından mimar Gülay Tezer yaparken, defileyi emekli Orgeneral Çetin Doğan ve eşi, emekli Tuğgeneral İhsan Beriş ve eşi, duayen gazeteci yazar Can Pulak ve eşinin yanı sıra yaklaşık 250 sanatsever izledi.

Dibeklihan Kültür Sanat Köyünde düzenlenen defiledeki ürünler caz ve rock solisti Pınar Seli Öztürk ve müzisyen arkadaşları,  Özlen Ayata’nın çocukları baş Manken Dilara Ayata ve motorcu Bartu Ayata ve minik manken Ada Tezer ile birlikte 19 manken tarafından  sergilendi.

Defilenin temasının Doğa ve Kadının Gücü olduğunu kaydeden modacı Özlen Ayata defile ile ilgili olarak  “Hazırlık 8 ay sürdü. Tek başıma çalıştığım için, tüm ürünlerin tasarımı ve elde dikilerek üretimi bana aittir  Ve her modelden sadece birer adet üretiyorum.  Deri giysiler her mevsim kullanılabilir. Kalın derilerle üretilenler, kışın kullanıma daha uygundur. Deri çanta da her mevsim kullanılır. Kolyelerde deri kullanılması da özellikle metal alerjisi olan veya ağır takı takmak istemeyen kadınların tercihine cevap vermekte. Siyah rengi özellikle motor kullanan kadınlara yaptığım motorcu yeleklerinde ve gece giysilerinde kullandım. Cibinlik görüntüsünde olan aslında giysi değil, broşların hepsini bir kerede sergilemek için tasarladığım bir canlı vitrindi.

Benim amacım, bilinen materyalleri farklı şekillerde ve bir arada kullanarak ürünler yaratmak ve sunmak. Defilelerimde amacım ise, sadece ürün sergilemek değil, biraz show niteliği de katarak, izleyenlerimin ilgisini 1 saat boyunca korumak ve onlara görsel bir tatmin yaratmak. Defilede sergilenen ürün sayısı takılar ve saç aksesuarları dahil, 485 adettir dedi”.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.