Bodrum Gündem

KKTC’li Piyanist Bodrum’da Konser Verdi…  

KKTC’li Piyanist Bodrum’da Konser Verdi…  

Bodrum’da devam eden 16. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, Kıbrıslı Türk piyanist Eser Öktem’i Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyünde misafir etti. Bodrumlu klasik müzikseverlerle ilk defa buluşan genç piyanist Eser Öktem, konserde Bach, Chopin, Debussy ve Liszt gibi tanınmış bestecilerin eserlerini yorumladı.

Bodrum Gündem Haber

İlk konserini 2005 yılında Bellapais Manastırında şef Burkhard Rempe’nin yönettiği Hochschule für Musik Nürnberg Orkestrası ile veren genç piyanist, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, Mersin Devlet Opera ve Balesi Orkestrası, Ankara Gençlik Senfoni Orkestrası ve KKTC Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile solist sanatçı olarak çeşitli konserler verdi. Güney Kıbrıs Gençlik Senfoni Orkestrasıyla da konserler veren Öktem, geçtiğimiz yıllarda Güney Kıbrıs’ın Limasol kentinde Şef Martin Lukas Meister’in yönetimindeki Zürih Akademik Senfoni Orkestrasıyla Gershwin’in sevilen eserlerini seslendirdi. Eser Öktem, adadaki iki ülke arasında müzik yoluyla bir kültür elçisi olmayı sürdürüyor.

Eser Öktem Bodrumlu müzikseverden alkış aldı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yanı sıra, Türkiye, İngiltere, Rusya, Fransa ve Kıbrıs Rum Yönetimi gibi farklı ülkelerde seçkin şefler ve orkestralarla konserler veren Öktem, bu defa Bodrumluların kalbini fethetti. Üstün yeteneği ve müzikal performanslarıyla sanatseverlerin beğenisini kazanan Öktem, Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyünün sahnesine, Johann Sebastian Bach/F. Busoni’nin, “Chorale Prelude “Nun komm der Heiden Heiland” BWV 659” adlı eseriyle çıktı. Programına Frederic Chopin’le devam eden sanatçı, bestecinin “Scherzo No.2 in B flat Minor, Op.31” adlı yapıtını sundu. Gecenin ikinci yarısına Claude Debussy ile başlayan genç piyanist, Fransız bestecinin, “Nocturne L.89” adlı eserini yorumladı. Eser Öktem, gecenin sonunda Franz Liszt’in bir yapıtına yer vererek, bestecinin çok sevilen eserleri arasında yer alan “B Minor S.178” başlıklı piyano sonatını seslendirdi. Konser bitiminde izleyici, Öktem’i alkışlarla sahneye tekrar çağırdı. Sanatçı bis yaparak, Ulvi Cemal Erkin’in, “Küçük Çoban” isimli eserini seslendirdi.

Gülfam Göknar, kitabını imzaladı

Konser kapsamında bir de imza günü düzenlendi. Piyanist ve yazar Gülfam Göknar, bu yıl Okuyan Us Yayınlarından piyasaya çıkan “Müzik ve Çiçek” başlıklı kitabını, festival izleyisi için imzaladı. Gülfam Göknar, klasik müzik ve çiçekler arasında çok da fazla bilinmeyen ilişkiyi ele aldığı “Müzik ve Çiçek”te büyük bestecilerin eserlerine ilham kaynağı olmuş çiçeklerin taşıdığı anlam ve verdikleri mesajı okuyucuyla buluşturuyor. Yazarın 2016 yılında aynı yayın evinden çıkmış “Müzik ve Yemek” adlı bir kitabı daha bulunuyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.