Bodrum Gündem

Muğla’da HDP’lilere Polis Müdahalesine Bodrum HDP ve Bodrum CHP Örgütünden Tepki

HDP Muğla İl Örgütü, Diyarbakır, Van ve Mardin belediyelerine yapılan kayyum atamaları ile ilgili yapmak istediği açıklamaya polis müdahale etti. Müdahale sonucunda 22 kişi gözaltına alındı.  Bodrum HDP İlçe Örgütü yaşanan bu gelişmeler üzerine basına ve kamuoyuna yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada “Susmayın, susmak onaylamaktır!” ifadeleri dikkat çekti.

Bodrum Gündem Haber

Diyarbakır, Van ve Mardin belediyelerine yapılan kayyum atamaları ile ilgili Muğla Sınırsızlık Meydanı’nda açıklama yapmak isteyen HDP’lilere polis müdahale etti. Müdahale sonucunda içlerinde HDP Muğla İl Eşbaşkanı Belgin Koç, Bodrum İlçe Eşbaşkanları Fulya Erdogan, Mehmet Polat ve PM üyesi Adalet Aydın’ın da bulunduğu 22 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar Muğla Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Bodrum HDP İlçe Örgütü ve Bodrum CHP İlçe Örgütü yaşananlara tepkilerini dile getiren açıklamalar yaptılar.

Bodrum HDP: “Susmayacağız! Durmayacağız! Susmayın, susmak onaylamaktır!”

Bodrum HDP İlçe Örgütü yaşanan bu gelişmeler üzerine basına ve kamuoyuna yazılı bir açıklama yaparak “Susmayacağız! Durmayacağız!” mesajı verdi.

Bodrum HDP İlçe Örgütü’nün açıklaması şu şekilde;

“Diyarbakır, Mardin ve Van’da seçilmiş olan Belediye Eş Başkanlarımız İçişleri Bakanlığı’nın hukuksuz gerekçelere dayalı bir emriyle görevden alınmıştır.

Bu yeni ve açık siyasi bir darbedir.  Ülke halkının siyasi iradesine dönük açık ve düşmanca bir tutumdur.

Bugün saat 14.00’te Muğla İl ve İlçe örgütlerimizin Muğla Sınırsızlık Meydanı’nda yapmak istedikleri basın açıklamasına müdahalede bulunulmuş, açıklama yapılması engellenmiş, 23 arkadaşımız gözaltına alınmış, an itibariyle serbest bırakılmışlardır.  Bu düpedüz demokratik haklarımızın gasp edilmesidir.

Halkın iradesini gasp eden, sandık iradesini ve seçimleri tanımayan bir iktidar karşısında tüm demokrasi güçlerini, vicdan sahibi tüm yurttaşlarımızı, meclis içindeki ve dışındaki tüm muhalefet partilerini, sivil toplum kuruluşlarını, sendika ve meslek birliklerini, demokratik dernekleri dayanışmaya ve demokrasiye sahip çıkmaya çağırıyoruz. Susmayın, susmak onaylamaktır!”

CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan; “Özgürlüklerin ve hukukun yanında olacağız…”

CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan ise CHP Bodrum ilçe Başkanlığı sosyal medya hesabından yayınladığı mesajda “Demokrasinin, Özgürlüklerin Ve Hukukun Yanında Olacağız” mesajını verdi. Başkan Karahan’ın mesajı şu şekilde; “31 Mart Yerel Seçimlerinde milletin oylarıyla seçilmiş Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanları görevlerinden alındı. Yerlerine AKP/Tayyip Erdoğan yönetimi tarafından kayyum atandı. Bu durum demokrasiye indirilmiş ağır bir darbedir. Milletin iradesini yok saymak kabul edilemez. Biz sonuna kadar demokrasinin, özgürlüklerin ve hukukun yanında olacağız…”

Yurttaşlar ve Belediyeler Tedirgin…

Diğer taraftan Diyarbakır, Van ve Mardin belediyelerine yapılan kayyum atamaları bütün yurtta kaygı yaratırken dedikodu ve komplo teorileri de üretilmeye başlandı. Sosyal medyada başta İstanbul Belediyesi olmak üzere 34 CHP’li belediyeye kayyum atanacağı yönünde teyide muhtaç haberler dolaşmaya başladı.

 

Yorumlar

  1. Nasfet iristay dedi ki:

    Demokratik yollarla seçilmiş olabilirlar,Ama demokrasi aklına estiği gibi başına buyruk hareket edersin demez.Yaparsan devlet tespit eder.Birde böyle irdeleyiniz.