Bodrum Gündem

Bodrum’da 15 HDP’li Gözaltına Alındı

Bodrum HDP İlçe Örgütü’nün Diyarbakır, Van ve Mardin belediyelerine yapılan kayyum atamaları ile ilgili olarak Bodrum belediye Meydanında yapmak istediği açıklamaya polis müdahale etti. Müdahale sonucunda 15 kişi gözaltına alındı.  

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem Haber

Diyarbakır, Van ve Mardin belediyelerine yapılan kayyum atamaları ile ilgili Bodrum Belediye Meydanı’nda açıklama yapmak isteyen HDP’lilere polis müdahale etti. Müdahale sonucunda içlerinde HDP Bodrum İlçe Başkanı Fulya Erdoğan, Mehmet Polat ve CHP’li Talat Aydınlar’ın da bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar Bodrum Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Bodrum Belediye meydanında HDP Bodrum ilçe Örgütü tarafından saat 19:00’da basın açıklaması yapılacağını bilgisine ulaşan Bodrum Emniyet Müdürlüğü, saat 18:00’den itibaren Bodrum Belediye Meydanında geniş güvenlik önlemleri aldı. Muğla Emniyet Müdürlüğünden gelen çevik kuvvet de Bodrum belediye meydanında yerini aldı.

Bir Ay Boyunca Meydanda Basın Açıklaması Yapmak Yasak…

Diğer taraftan Muğla Valiliği tarafından bir ay süre ile il ve ilçelerde basın açıklaması yapılmasının yasaklandığı bildirildi. Bodrum Belediye meydanında basın açıklaması yapmak isteyen HDP Bodrum ilçe Başkanlığının Muğla Valiliğinin bu tebligatını almayı kabul etmedikleri de yine aldığımız bilgiler arasında.

Pankart Açtılar ve Slogan Attılar ve Gözaltına Alındılar…

19:00’da bir grup HDP’li Bodrum belediye meydanı girişinde “Kayyum Darbesine Hayır, Diyarbakır, Mardin, Van Yalnız Değilsiniz” yazılı pankart açıldı. Polis grup liderine, Muğla Valiliği tarafından bir ay süre ile meydanlarda basın açıklaması yapılmasının yasaklandığını sözlü olarak bildirdi. Ancak HDP’liler “Biat Etmeyeceğiz, Korkmuyoruz, Susmayacağız” şeklinde sloganlar atarak meydanda basın açıklaması yapmak için ısrar etti. Emniyet Kuvvetleri kısa bir süre bekledikten sonra göstericileri tek tek gözaltına almaya başladı. Bazı göstericiler polisin gözaltına almasına karşı direnirken, bazıları ise sessizce polis eşliğinde araçlara yöneldiler.

Gözaltıların Ardından Çevik Kuvvet ve Resmi Üniformalı Polisler Meydanı Boşalttı…

Bu arada slogan atarak HDP’lilerin gösterisine slogan ile destek veren Bodrum CHP üyesi Talat Aydınlar’da polis tarafından gözaltına alındı. Polislerin gözaltı sırasında oldukça dikkatli ve yumuşak davrandığı görülürken, gözaltına alınmaya karşı direnen bazı göstericilere yere yatırılarak kelepçe takıldı. Özellikle kadın göstericilerin polise daha çok direndiği ve kadın göstericilere de sadece kadın polislerin müdahale ettiği görüldü. Polis telsizlerinden göstericilere sert müdahale edilmemesi ve özellikle etraftaki turistlerin zarar görmemesi için çok dikkat edilmesi yönünde talimatlar geldiği ve Bodrum Emniyet Müdürü’nün emri ile gözaltı işlemlerinin hemen ardından Çevik Kuvvet ve Resmi üniformalı polislerin meydanı boşaltması dikkat çekti.

Yaklaşık 15 dakika süren müdahale sonunda Bodrum belediye meydanında her şey normale döndü…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.