Bodrum Gündem

İlk Yıkım Gündoğan Çetili Burnunda…

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Bodrum’da ki incelemelerini ardından bin 611 konut, 4 otel inşaatı durdurulmuş kaçak olan binaların yıkımı için 1 ay müddet verilmişti. İlk yıkım Çetili Burnunda gerçekleşiyor.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Belediyesinin resmi sosyal medya platformunda yapılan açıklamada Çetili Burnundaki inşaat alanında Bodrum Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ile Yapı Kontrol Birimi ekiplerinin kontrolünde mal sahibi tarafından yıkım işleminin başlatıldığı ifade edildi.

Bodrum Belediyesinin açıklaması şöyle;

Gündoğan Mahallesi Çetili Burnunda bulunan ve daha önce Belediye ekiplerimiz tarafından kaçak olduğu gerekçesiyle tutanak tutularak yıkım kararı alınan otel inşaatı projesi içindeki kıyıda bulunan yaklaşık 30 metre yüksekliğindeki asansör bina, kulesi ve geçiş koridorunun yıkılması için ekiplerimiz bugün sabah saatlerinde bölgeye gitti. Belediyemizin daha önce aldığı yıkım kararı üzerine, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü teknik personelinin yerinde incelemesi sonrası karar işleme kondu. Tutanaklarda, otel içindeki yapının kıyı kenar kanununa muhalefet ettiği hem de kaçak olduğu tespit edilmesi üzerine Bodrum Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ile Yapı Kontrol Birimi ekiplerimiz kontrolünde mal sahibi tarafından yıkım işlemi başlatıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.