Bodrum Gündem

Dibeklihan Dostları 30 Ağustos’ta Atatürk’ün Yanıbaşındaydı

Bodrum Kültür ve Sanat Merkezi Dibeklihan 30 Ağustos günü çok özel bir konuğu, Atatürk’ün adını taşıyan ve Mustafa Kemal Atatürk’ün yanında 12 yıl boyunca kesintisiz olarak yanıbaşında olan, kütüphanecisi Nuri Ulusu’nun oğlu Mustafa Kemal Ulusu oldu.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Oldukça yoğun bir katılımın olduğu 30 Ağustos gecesinde Mustafa Kemal Ulusu babası Nuri Ulusu’nun anılarını Dibeklihan dostları ile paylaştı.

Birinci bölümde; Atatürk’ün Askeri Dehasını ve 30 Ağustos zaferiyle ilgili bazı anıları video sunumlarıyla anlatan Ulusu, ikinci bölümde ise; Cumhurbaşkanı Atatürk’ün insani yönlerini çok özel video sunumu ile aktardı. Sunumun bitiminde de kitabını imzalayarak hediye etti. Ayrıca Ulusu’nun koleksiyonundan 25 adet Atatürk fotoğraflarından oluşan bir sergi de göz doldurdu.

Atatürk’ün Asker ve İnsani yönlerini anlattı…

30 Ağustos Zafer Bayramı gibi çok anlamlı bir günde Dibeklihan dostları ile bir araya gelen ve babasının anılarını paylaşan Mustafa Kemal Ulusu “30 Ağustos Zafer Bayramımızın 97. Yılını Bodrum’un Atatürkçü halkı ile ve de dostlarımla Dibekli Han’ın müthiş güzel atmosferi içinde muhteşem bir şekilde kutladık. Davetlilere 30 Ağustos Kurtuluş Savaşımızı ve de Atatürk’ün Asker ve İnsani yönlerini video sunumlarımda anlattım. Hele en son 400 kişilik bir koro ile söylediğimiz İzmir Marşı muhteşemdi. Tüm katılanlara çok teşekkür ediyorum. Sevgi ve saygılarımı sunuyorum…” dedi.

“Atatürk’ün Yanıbaşında” Kitabı Sizi Onun Yanına Götürüyor…

Nuri Ulusu Atatürk’ün kütüphanecisi. Ancak Atatürk’ün hayatındaki yeri bu sıfatın içerdiği anlamın çok ötesinde, zira dile kolay, on iki yıl boyunca bilfiil onun yanıbaşında, en sevdiği yardımcılarından biri olmuş, dil ve tarih çalışmalarında aktif görevlerde bulunmuş, tüm yurt gezilerinde, tatbikatlarda, manevralarda ona eşlik etmiş. Nuri Ulusu oğlunun adını da Mustafa kemal koymuş. Mustafa kemal Ulusu’da babasının anılarını bir kitap haline getirmiş. İşte bu kitapta anlatılanlar adeta Atatürk’ün yanı başına götürüyor.

Atatürk’ün Yanındaymış Gibi Hissettik…

Cenap Tezer’in kurduğu Dibeklihan Kültür ve Sanat Merkezinin etkinliklerini başarılı bir şekilde yürütmeye devam Uluç Tezer ise duygularını şöyle dile getirdi; “30 Ağustos gibi çok özel bir günde Mustafa Kemal Atatürk’ün hem yanıbaşında yıllarını geçiren kütüphanecisinin oğlu Mustafa Kemal Ulusu bizlere çok güzel bir gece yaşattı. Sanki Atatürk yanıbaşımızdaymış gibi hissettik. 30 Ağustos’ta bu coşkuyu yaşatan Mustafa Kemal Ulusu’ya çok teşekkür ediyoruz…”

Dibeklihan Etkinlikleri Eylül Ayında da Çok Yoğun…

Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü etkinlikleri Eylül ayı boyunca devam edeceğini kaydeden Uluç Tezer “2019 Cenap Tezer Sanat Sezonu çok yoğun bir tempo ile devam ediyor. Bu güne kadar birçok sergi ve konferansa evsahipliği yaptık. Konusunda uzman birçok ünlü isim Dibeklihan dostları ile biraraya geldi. Eylül ayında da yine etkinliklerimiz yoğun bir şekilde sürecek…” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.