Bodrum Gündem

“Yelkenler Barışa Açılıyor” 

“Yelkenler Barışa Açılıyor” 

Dünya Barış Gününde Kadın denizciler Ege sularında buluşuyor.

Bodrum Gündem Haber
Deniz tutkunu kadın denizcilerin bir araya gelerek kadınların gücünü ve üretkenliğini denizde de göstermek amacıyla oluşturduğu ’Tutku mm’ ekibi 1 Eylül Dünya Barış Günü kutlamaları çerçevesinde Yunanlı kadın denizcileri de davet ettikleri “Barışa Yelken” etkinliğinde Ege sularında bir araya geliyor.

Ege Sularında Barış Rüzgarları Esecek

Bodrum’ dan çıkarak Leros, Kalimnos ve Lipsi adalarını kapsayan 106 deniz millik seyir yapacak olan kadın denizciler, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ‘ün‘Yurtta barış, dünyada barış’ ilkesiyle Ege sularında barış rüzgarları estirecek.

Her yıl 1 Eylül Dünya Barış Günü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenmesi ve geleneksel hale getirilmesi planlanan  Eylül ayı barış seyirlerine, Türk ve Yunan kadınları Barış Seyri ile başlanacak.

Yaklaşık 25 kadın yelkenci, Tutku mm , Kechi sailing teknesi ve Nora teknesinde Türk ve Yunan Kadınları Barış Seyri için, 1 Eylül pazar sabahı saat 10.00’da Milta Bodrum Marina Fener’den yola çıkacak.

Barış Seyri, sosyal medyada “deniztutkususeyirde” adresinden günlük yayın yapacak ve “Yurtta Barış Dünyada Barış” mesajını vermeye devam edecek.

Doğaya, denize, yelkene, barışa tutkun kadınların büyük desteğini kazanan, kendilerine gösterilen büyük ilgiden cesaret ve güç aldıklarını ifade eden Tutku mm teknesi kaptanı Neşe HasipekAdriyatik, Akdeniz-Kıbrıs ve Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100.yılında  “Sözde değil Özde İzindeyiz“ diyerek Türk Kadının 100. Yıl seyrinden sonra her yıl Eylül ayında yapmayı planladığımız Türk –Yunan kadınları barış seyrine1 Eylül Pazar sabahı saat 10.00’da Milta Bodrum Marina’dan başlıyoruz. 5 gün sürecek olan seyrimizde kadınlar olarak yelkenle barış çağrısı yapmaya devam edeceğiz. Amacımız kadınların gücünü ve üretkenliğini denizde de göstermek” dedi.

Tutku mm ekibinin barış seyrine; Milta Bodrum Marina ve Başarı Sigorta sponsor desteği veriyor.

Tutku mm teknesinde ; Neşe Hasipek, Ceyda Güleçyüz, Şule Kükrer, Arzu Özkan, Aynur Tattersall  Elif Birand, Lal Talay , Neşe Salgıncı, Nuran Savaşkan Akdoğan. Kechi teknesinde;  Nüket Palak, Asuman Yalçınkaya, Candan Erdemci, Kadriye Öztürş, Neslihan Bilgihan, Nesrin Ergün, Servet Kenning, Nora teknesinde  ise;  Damla Salor, Burcu Dirim, Çağla Turhan, Serda Çamlı yer alıyor .

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.