Bodrum Gündem

Eylül Ayı Meclis Toplantısı “CANLI YAYIN…” Önemli Açıklamalar…

Eylül Ayı Meclis Toplantısı “CANLI YAYIN…” Önemli Açıklamalar…

Bodrum Belediyesi’nin 2019 yılı Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı Konacık Mahallesinde bulunan Bodrum Belediyesi Herodot Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleşiyor.

Haber : Çiçek Bozoğlu

Canlı Yayın : Fatih Bozoğlu

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, belediye meclis toplantısında konuşuyor; “Göreve geldiğimiz günden bu yana imkanlarımız ölçüsünde Bodrum’a hizmet etmeye çalıştık. Özellikle katı atık konusunda daha sıkı tedbirler almamız gerekiyor.  Özellikle vatandaşımızla olan iletişimimizde %85 e yakın başarı sağladık. Kalan %15 lik bölümdeki büyükşehir veya devletin diğer birimlerinin çözeceği mevzular. 440 sorun iletildi ve çoğunu çözüme ulaştırdık.  Vatandaşlarımızın bize ulaşabilmesi için tüm toplantılara katılmaya gayret ediyorum. Muhtarlık birimimiz de oldukça verimli çalışıyor.  Her sorunu hemen çözmemiz mümkün değil tabii ki ama önem sırasına göre çözmeye devam edeceğiz. Özellikle 10 Eylül den itibaren Açık Mikrofon projesi başlatıyoruz. Böylece vatandaşımız doğrudan ilgili birimlere ulaşabilecek ve kentin yönetiminde söz sahibi olacak.” dedi.

Meclis toplantısı öncesi yaptığı açıklamada Eşitlik Birimi için önemli bir çalıştay yaptıklarına değinen Aras, benzeri bir çalışmayı da Bodrum’da yaşayan yabancı uyruklu vatandaşlar için hazırlamaya başladıklarını kaydetti. Aras;  Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü oluşturarak özellikle Karaova bölgesi için özel çalışmalara dayanak oluşturma gayreti içinde olduklarını ifade ederken 10 Eylül de Karaova Bağbozumu Şenlikleri kapsamında Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünün resmi açılışını yapacaklarını söyledi. Karaova’da kooperatifleşmeye gidileceğini dile getiren Bodrum belediye Başkanı Ahmet Aras, zeytinden hububata kadar pek çok ürünün 25 bin çiftçi tarafından Karaova Bölgesinde üretildiğini belirtti.

“Kaçak Yapılar Konusunda Esnemedik…”

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın kaçak yapılar hakkındaki açıklamları şöyle; “Önemli olan belediyenin kararlılık göstermesi ve esnememesidir. Kaçak yapılarda da kararlılık gösterdik. yaklaşık 42 yapıda yıkım gerçekleşti. İmar Barışının istismarını yavaşlattık hatta durdurduk. 269 binaya yıkım kararı verdik, 199 yapı ile ilgili de Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk. Adaletli olduğumuz sürece üzerimize atılan hiç bir suç üzerimize yapışmaz. Adaletli olmazsak burada hiç bir şekilde başarılı olamayız. Hiç kimseye ne kadar büyük sermaye olursa olsun, kamu gücü bile olsa eğilmeyeceğiz.  Bizim duruşumuzda herhangi bir şekilde esneme yok. Tüm ihbarları değerlendiriyoruz.

31 bin civarında bize sunulmayan yapı kayıt belgesi var.  123 yapıya iskan izni vermişiz. 2 kapı pencere takan gelip bizden izin alamaz. Artık işlerin etrafından dolaşma çağını sona erdiriyoruz. Ruhsat projesi kanunlara uygun geliyor ama daha sonra projenin etrafına danışmanlar üzerinden eklemeler yapmaya çalışıyor. Hiç bir danışmana ihtiyacınız yok, doğrudan siz gelin.  Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından gelen konular var. Fakat bunların hiç biri iskan aşamasına gelmemiş. Mızrak çuvala sığmadı. Belediyemizle bakanlık çalışanları birlikte çalışmakta, kimsenin yaptığı yanlış kimsenin yanına kar kalmayacak. 20 ye yakın denetçi belediyenin içinde çalışıyor. Bizlerin şu anki durumumuzu görmemiz açısından son derece iyi bir uygulama.  Sarnıçlarımızın hepsini bakıma aldık. Yel değirmenlerimiz ile ilgili çalışmalarımız için Anıtlar Kurulu ile görüşlerimiz devam ediyor. Bununla birlikte eski şapel ve benzeri yapılar için de çalışmalarımız olacak. Valilikten ilk kez 2 milyon lira civarında restorasyon için para ödendi. ” dedi.

Çöp konusu tekrar ihale edildi ve 39 milyon bedelle mevcut firmada kaldı. Pilot bölgelerde yeni çöp toplama sistemi getirilecek.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın göreve geldiği günden bu yana gerçekleşen faaliyetler ile ilgili mecliste yapığı açıklamaların detayları videomuzun içinde yer almakta.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.