Bodrum Gündem

Başkan Aras, “Karaova Agro Turizm Merkezi Olacak”…

Turizmde Dünya markası olan Bodrum’da, Agro turizmin temellerinin atıldığı 5.Karaova Bağbozumu Şenliği resmen başladı. Bodrum halkının yoğun ilgi gösterdiği şenliğe sekiz köşeli kasket ve yağlık (boyun bağı) takarak katılan Başkan Ahmet Aras, “ Karaova’nın korunması için bu etkinlikler çok değerli.” dedi.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Belediyesinin destekleri ile Karaova-Der tarafından düzenlenen 5.Karaova Bağbozumu Şenliği, sabah saatlerinde Mumcular Mahallesinde bulunan Mustafa Kallem Parkında kurulan etkinlik alanının açılışı ile başladı. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ile Karaova-Der Başkanı Ali Öztürk’ün ev sahipliğini yaptığı şenliğin açılış programına, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, CHP Muğla Milletvekilleri, Mürsel Alban, Süleyman Girgin, Suat Özcan, CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan, İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun, Bodrum İlçe Tarım Müdürü Fahrettin Doğan ile çok sayıda yerli ve yabancı turist katıldı.

Kurdela yerine asma dalının kullanıldığı ve budama makasları ile kesildiği açılış seremonisinde konuşan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Bu topraklar yüz yıllardır çiftçilikle uğraşan insanların topraklarıdır. Bundan sonrada bu şekilde kalarak gelecek nesillere aktarılması, Karaova’nın korunması ve Karaova’ya dikkat çekmek için bu etkinliklere çok önem veriyoruz. Bağbozumu Şenliğini bugüne kadar canla başla buralara kadar taşıyan başta Karaov-Der Başkanına, yöneticilerine ve destek veren herkese teşekkür ediyorum. Bundan sonra ise bizler bunu daha da geliştirerek Karaova’yı bir Agro Turizm merkezi haline getirmek için çalışacağız.” dedi

Günümüzde turizmin şekil değiştirdiğini belirterek konuşmasını sürdüren Başkan Aras, “İnsanlar artık büyük kentin sorunlarından, hızlı yaşamından, stresinden kaçarak toprağa dokunmak istiyorlar, özlerine dönmek istiyorlar. Yıllardır konuşulan bu konu artık daha bir ete kemiğe büründü ve biz bunu Karaova’da başarabiliriz. Karaova topraklarını koruyarak çalışmalarımızı bu yönde ilerleteceğiz.” dedi.

Tarım sektörü ile turizm sektörünün birbirini tamamladığını ifade eden Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ise “Tarımı çok önemsiyor ve turizmi tamamlayıcı bir unsur olarak değerlendiriyoruz dolayısıyla Karaova’nın da bizim için ayrı bir önem ve anlamı var. Bu önemli etkinlikte emeği geçen başta Belediye Başkanımıza ve Karaova-Der yöneticileri ile diğer herkese teşekkür ediyorum. Umarım bu şenlik ilçemize hayırlı olur.” ifadelerini kullandı..

Açılış konuşmalarının ardından, Karaova’nın kadınlarından oluşan halkoyunları grubunun gösterisi ve Köklü Kuyu Çocuk korosunun seslendirdiği şarkılar şenliğe ayrı bir renk kattı.

Mustafa Kalem Parkı içinde kurulan stantları tek tek dolaşarak alışveriş yapan protokol üyeleri daha sonra Karaova’da bulunan bazı üzüm bağlarını ziyaret etti.

5.Karaova Bağbozumu Şenliğinin ilk günü, Mumcular Mahallesi Atatürk Meydanında, Faruk Demir konseri ile son bulacak. Şenliğin sonraki programı ise saat 11.00’de Mumcular Hizmet Binasındaki Bodrum Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nün açılışı ile başlayacak ve gün boyu renkli etkinliklerle sürecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.