Bodrum Gündem

Vali Civelek, Stratonikeia Antik Kenti’nde İncelemelerde Bulundu

Vali Civelek, Stratonikeia Antik Kenti’nde İncelemelerde Bulundu

Muğla Valisi Esengül Civelek, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyaret ettiği, Yatağan Eskihisar Mahallesinde bulunan Stratonikeia Antik Kenti’nde incelemelerde bulundu.

Bodrum Gündem Haber

Dünyanın en büyük mermer kentleri arasında gösterilen, UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi’nde yer alan 3 bin yıllık Stratonikeia Antik Kenti’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda incelemelerde bulunan Vali Civelek, antik kentin turizm altyapısının iyileştirilmesi ve bilinirliğinin arttırılması, antik yapıların korunması, sergilenmesi ve tanıtılması amacıyla yapılması gereken konular hakkında yetkililerden bilgiler aldı.

Ziyarette antik kent içerisinde kendi imkânları ile yöresel ürünler satan vatandaşlarla da bir araya gelen Vali Civelek, vatandaşlarla sohbet ederek, ihtiyaç ve taleplerini dinledi.

Köy sakinlerinin evlerinde yaptıkları el emeği göz nuru yöresel ürünler ile gıda ürünlerini satışa sunabilmeleri amacıyla gerekli çevre düzenlemesinin yapılmasını, fiziki mekânların iyileştirilmesini, Stratonikeia Antik Kenti’nde antik kentin tarihi dokusuna uygun örnek bir yöresel pazar düzenlemesi yapılması gerektiğini belirten Vali Civelek, vatandaşların gelir elde edici aktivitelerini sürdürebilmeleri ve konforlu bir ortamda hizmet sunabilmelerine olanak sağlayacak proje için Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığınca gerekli finansal desteğin sağlanacağını ifade etti.

İncelemeleri sırasında Vali Civelek’e Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Yatağan Kaymakamı Hayrettin Çiçek, İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl, Yatağan Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Kaya, Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Stratonikeia Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt eşlik etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.